Roy van Krieken Roy van Krieken
19/01/2022 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 07:22

Coinbase sluit partnership met Mastercard voor verkoop van NFT’s

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: denys999 / Shutterstock.com

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase, een exchange zoals we in Nederland Bitvavo hebben, heeft in een blogpost bekend gemaakt dat zij een deal hebben gesloten met het betalingsbedrijf Mastercard. De partnership zou in het teken staan van non-fungible tokens (NFT) en heeft als doel om de verkoop van NFT’s in de toekomst gemakkelijker te maken voor klanten van Coinbase.

Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen

Coinbase en Mastercard

Volgens Coinbase hebben NFT’s een enorme potentie binnen en buiten de wereld van cryptocurrencies. Echter, de exchange stelt dat het voor nieuwe gebruikers vandaag de dag een hels karwei is om NFT’s aan te schaffen.

Om die reden zal Coinbase de handen ineen slaan met Mastercard om een betere gebruikerservaring wat betreft het kopen en verkopen van NFT’s te bewerkstelligen. Door de deal met Mastercard zullen NFT’s bij de betalingsgigant ook als ‘digital goed’ werden geclassificeerd wat de handel in NFT’s beschikbaar moet stellen aan een breder publiek

Coinbase en NFT’s

Deze nieuwe partnership komt niet geheel als een verrassing. Een paar maanden geleden maakte de Amerikaanse exchange namelijk al bekend dat zij hard werken aan een eigen NFT marktplaats, Coinbase NFT. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, verwacht ook dat de NFT sector een gigantische groei kan doormaken.

Volgens hem is het mogelijk dat de handel in NFT’s op de nieuwe marktplaats van Coinbase groter kan worden dan de handel in cryptocurrencies op het platform. De nieuwe marktplaats zou het concept van een traditionele NFT marktplaats combineren met een soort social-media platform.

“We zijn erg enthousiast over NFT’s, dit wordt in de toekomst een heel groot gebied voor crypto en dat is het nu al. Het kan net zo groot of groter worden dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase.”

Het is duidelijk dat Coinbase een koers heeft ingeslagen waar NFT’s aan de grondslag van de bedrijfsvoering liggen. Door samen te werken met Mastercard zal de Coinbase NFT marktplaats de exchange de kans kunnen bieden om optimaal te profiteren van de huidige hype rondom NFT’s.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie