Roy van Krieken Roy van Krieken
19/01/2022 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 07:22

Coinbase sluit partnership met Mastercard voor verkoop van NFT’s

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: denys999 / Shutterstock.com

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase, een exchange zoals we in Nederland Bitvavo hebben, heeft in een blogpost bekend gemaakt dat zij een deal hebben gesloten met het betalingsbedrijf Mastercard. De partnership zou in het teken staan van non-fungible tokens (NFT) en heeft als doel om de verkoop van NFT’s in de toekomst gemakkelijker te maken voor klanten van Coinbase.

Noord-Koreaanse hackers slaan toe met nieuwe malware
Noord-Koreaanse hackers slaan toe met nieuwe malware

Coinbase en Mastercard

Volgens Coinbase hebben NFT’s een enorme potentie binnen en buiten de wereld van cryptocurrencies. Echter, de exchange stelt dat het voor nieuwe gebruikers vandaag de dag een hels karwei is om NFT’s aan te schaffen.

Om die reden zal Coinbase de handen ineen slaan met Mastercard om een betere gebruikerservaring wat betreft het kopen en verkopen van NFT’s te bewerkstelligen. Door de deal met Mastercard zullen NFT’s bij de betalingsgigant ook als ‘digital goed’ werden geclassificeerd wat de handel in NFT’s beschikbaar moet stellen aan een breder publiek

Coinbase en NFT’s

Deze nieuwe partnership komt niet geheel als een verrassing. Een paar maanden geleden maakte de Amerikaanse exchange namelijk al bekend dat zij hard werken aan een eigen NFT marktplaats, Coinbase NFT. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, verwacht ook dat de NFT sector een gigantische groei kan doormaken.

Volgens hem is het mogelijk dat de handel in NFT’s op de nieuwe marktplaats van Coinbase groter kan worden dan de handel in cryptocurrencies op het platform. De nieuwe marktplaats zou het concept van een traditionele NFT marktplaats combineren met een soort social-media platform.

“We zijn erg enthousiast over NFT’s, dit wordt in de toekomst een heel groot gebied voor crypto en dat is het nu al. Het kan net zo groot of groter worden dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase.”

Het is duidelijk dat Coinbase een koers heeft ingeslagen waar NFT’s aan de grondslag van de bedrijfsvoering liggen. Door samen te werken met Mastercard zal de Coinbase NFT marktplaats de exchange de kans kunnen bieden om optimaal te profiteren van de huidige hype rondom NFT’s.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie