Ivo Melchers Ivo Melchers
23/12/2022 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 09:40

NFT collectie van NBA legende in 77 seconden uitverkocht

Nieuws

Foto: Shutterstock/A.RICARDO

De non-fungible token (NFT) collectie van Scottie Pippen, een Amerikaans voormalig basketbalspeler uit de NBA, heeft een nieuw record gevestigd door in een mum van tijd over de toonbank te vliegen. Pippen´s NFT collectie, bestaande uit duizend items, was in slechts 77 seconden uitverkocht.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT collectie NBA legende

De NFT collectie, genaamd ‘Scottie Pippen SP33‘, is uitgegeven in samenwerking met Orange Comet, een web3 entertainment en technologie bedrijf.

De collectie vertegenwoordigt in wezen de eerste reeks digitale wearables van Orange comet. Het bezitten van zo’n digitale wearable biedt daarnaast ook nog exclusieve kansen. Zo zullen 33 holders een paar gesigneerde fysieke sneakers ontvangen. Verder zullen 33 mensen $100 cadeaukaarten krijgen voor sneakers en één persoon zal de kans krijgen om Pippen te bezoeken voor een diner in zijn geboorteplaats.

Dit kan je in principe vergelijken met de pas gelanceerde collectie van Trump. De non-fungible token dient als een soort loterijticket waarbij je de mogelijkheid zou kunnen krijgen op bepaalde exclusieve prijzen. Bij de voormalig Amerikaanse president kan je bijvoorbeeld kans maken op een zoom gesprek, een drankje of diner met Trump in Miami of een uurtje samen golfen. Als kers op de taart kan je met 45 NFT’s een ticket verdienen voor een galadiner voor 2000 personen met Trump.

Nieuw OpenSea record

Door de razendsnelle verkoop heeft de collectie van Pippen het verkooprecord van OpenSea verbroken. Met 0.2 ETH per NFT is er meer dan $240.000 aan verkoopvolume behaald. Het record was voorheen in handen van de bekende acteur Anthony Hopkins. Deze collectie wist in zeven minuten meer dan duizend NFT’s te verkopen. Orange Comet was ook het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de verkoop van de collectie van Hopkins.

Ook kon je onlangs in het NFT nieuws lezen dat voormalig president Donald Trump binnen 24 uur zijn collectie, bestaande uit 45.000 exemplaren, had verkocht.

Volgens de CEO van Orange Comet was de collectie een daverend succes:

‘’Na een geweldig jaar voor Orange Comet, is de uitverkoop van deze iconische NFT collectie en het verbreken van ons vorige record met de drop van Anthony Hopkins een ongelooflijke manier om 2022 af te sluiten en een waar bewijs van het werk dat ons team in de creatie van deze collecties steekt.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie