Roy van Krieken Roy van Krieken
29/09/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2022 17:04

NFT-handelsvolume droogt op, daling van 98% sinds januari

icon-nft
NFT nieuws

Foto: AlpakaVideo/Shutterstock

Het lijkt er sterk op dat de hype omtrent non-fungible tokens (NFT) die vorig jaar van start ging de laatste adem heeft gelaten. Het handelsvolume van NFT’s is namelijk voor de vijfde maand op rij gedaald. Op dit moment wordt er voor 98% minder aan waarde in NFT’s verhandeld.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT-hype lijkt ten einde

Volgens data van Dune Analytics is het wekelijkse NFT-handelsvolume op dit moment nog slechts $114,4 miljoen. Dit terwijl hetzelfde handelsvolume in januari van dit jaar nog een astronomische $6,2 miljard was. Een daling van maar liefst 98% dus. Het maandelijkse handelsvolume is nu $466 miljoen ten opzichte van $17 miljard aan het begin van dit jaar.

Een scherpe daling in handelsvolume is natuurlijk niet exclusief aan de NFT-sector. Ook cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben op dit moment een wekelijks of maandelijks handelsvolume dat een stuk lager is dan een aantal maanden geleden. 

Ook kan een deel van de scherpe daling verklaard worden door een daling van de prijs van ETH. De waarde van de meeste NFT’s wordt namelijk in ETH uitgedrukt. Als de koers van ETH keldert, dan worden de meeste NFT’s ook minder waard wat vervolgens weer een daling in het totale handelsvolume betekent

Toch is een daling van 98% wel heel erg extreem te noemen. Het laat wel zien dat de hype die aan het begin van dit jaar de crypto markt nog in zijn greep had wel enigszins is verdwenen. 

Een nieuwe opleving voor NFT’s?

Doordat het handelsvolume nauw gecorreleerd lijkt met de staat van de bredere crypto markt is het ook niet gek om te verwachten dat de NFT-sector weer een mooi herstel kan laten zien als de markt weer op zijn pootjes terecht komt. 

De adoptie van NFT’s lijkt immers ook gewoon door te gaan. Het aantal crypto wallets dat ten minste een NFT bezit is de afgelopen maanden netjes blijven groeien. In januari was dit aantal 3,36 miljoen, terwijl het ondertussen al is gegroeid tot 6,14 miljoen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie