Timo Bult Timo Bult
08/05/2022 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2022 08:30

NFT-markt kan $13,6 miljard waard zijn in 2027

icon-nft
NFT nieuws
NFT-markt kan $13,6 miljard waard zijn in 2027

Foto: Voar CC/Shutterstock

De markt van non-fungible tokens (NFT’s) wordt steeds groter. En als het aan onderzoeksbedrijf MarketsandMarkets ligt, wordt die de komende jaren alleen nog maar groter. In een nieuw onderzoek laat het bedrijf namelijk weten dat de NFT-markt in 2027 maar liefst $13,6 miljard waard kan zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT naar $13,6 miljard als groei doorzet

In het onderzoek stelt MarketsandMarkets de verwachting te baseren op de Compound Annual Growth Rate (CAGR). Die zou op dit moment 35% zijn. En met de huidige NFT marktomvang van $3 miljard zou de groei in 2027 daarmee uit kunnen komen op $13,6 miljard.

Volgens de onderzoekers zijn een aantal factoren verantwoordelijk voor de groei die de markt de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Zo zou het werk van influencers een rol hebben gespeeld. Ook de groei van de crypto gaming-sector en stijgende vraag naar digitale kunst droegen bij aan de snelle groei.

Naast de bovengenoemde factoren kunnen ook andere toepassingen bijdragen aan de groei de komende jaren. Namelijk, het gebruik van NFTs in de retail-sector en supply chain management. Daar zouden NFT’s bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de herkomst van producten te traceren.

Advertentie

Vooral in Azië zijn NFT’s populair

Volgens het onderzoek zou de markt vooral in Azië hard kunnen groeien. Daar zijn de unieke digitale tokens namelijk nu al zeer populair:

“In deze bloeiende tijden van NFT’s blijkt uit Google Trends Data dat landen in Azië-Pacific de meeste zoekopdrachten hebben uitgevoerd over NFT’s, hun trends, ontwikkelingen en investeringen. China, Singapore en Hong Kong zijn de top drie van landen met het hoogste aantal vragen met betrekking tot NFT’s.”

Tegenwoordig zijn NFT’s een belangrijk onderdeel van de marketing campagnes van de grootste bedrijven. Crypto exchange FTX lanceerde onlangs nog een NFT-collectie in samenwerking met het Mercedes-AMG Petronas F1-team. 

Niet alleen bedrijven doen mee aan de NFT-gekte, ook het Vaticaan blijft niet achter. Die wil namelijk een collectie lanceren bestaande uit de bekendste werken die in het bezit zijn van het Vaticaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
'Stem op Trump als je voor crypto bent' - Trump maakt opvallende draai
‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Advertentie