Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 14:11

Het Vaticaan lanceert eigen NFT kunstcollectie

icon-nft
NFT nieuws
Het Vaticaan lanceert eigen NFT kunstcollectie

Foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Een paar dagen geleden werd bekend dat het Vaticaan met beide benen de wereld van crypto in zal gaan stappen. Het plan is namelijk om een eigen non-fungible token (NFT) kunstcollectie op te zetten zodat mensen over de hele wereld gemakkelijk de vele kunstwerken van onschatbare waarde in deze collectie kunnen bezichtigen.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Het Vaticaan in de crypto?

Het plan is het gevolg van een samenwerking tussen Sensorium, een startup die zich focust op virtual reality en Humanity 2.0, een non-gouvernementele organisatie onder leiding van het Vaticaan. Sensorium zal de partij zijn achter de technologie die benodigd is om dit ambitieuze plan te bewerkstelligen, zo blijkt uit een persbericht.

“De partijen zullen werken aan de ontwikkeling van de allereerste VR- en NFT-galerie die kunst, inhoud en academische initiatieven van het Vaticaan huisvest.”

Volgens pater Philip Larrey, die de leerstoel van Logica en Epistemologie aan de Pauselijke Universiteit in het Vaticaan bekleedt, is de NFT-collectie van het Vaticaan een uitgelezen kans om kunst te “democratiseren”.

“We kijken ernaar uit om samen met Sensorium manieren te verkennen om kunst te democratiseren, waardoor het breder beschikbaar wordt voor mensen over de hele wereld, ongeacht hun sociaal economische en geografische beperkingen. Het partnerschap met Sensorium brengt dit doel een stap verder en rust ons uit met de nieuwste tech-oplossingen.”

Het Vaticaan bezit veel van ‘s werelds meest bekende en roemrijke kunstwerken. Het museum van het Vaticaan werd al in de 16e eeuw opgezet en bevat vandaag de meer dan 800 wereldberoemde kunstwerken van onder andere Michelangelo en Vincent van Gogh. Het is nog niet bekend of het ook mogelijk om delen van de NFT collectie ook te kopen.

NFT hype zet voort

Het is natuurlijk ronduit opmerkelijk te noemen dat zelfs een organisatie als het Vaticaan de wereld van NFT’s en crypto betreedt. Het lijkt er dan ook op dat de hype omtrent NFT’s en de omarming van de nieuwe technologie door bedrijven en organisaties voorlopig nog niet tot een einde zal komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie