Thom Derks Thom Derks
08/01/2023 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2023 18:30

NFT project kreeg $3 miljoen om van Solana naar Polygon te verhuizen

icon-nft
NFT nieuws
NFT project krijgt $3 miljoen om van Solana naar Polygon te verhuizen

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Het team achter de non-fungible token (NFT) projecten y00ts en DeGods kreeg in totaal 3 miljoen dollar om zijn collecties van Solana (SOL) af te verhuizen naar Polygon (MATIC). Dit blijkt uit een aankondiging van 6 januari van het bedrijf. De verklaring die het bedrijf in Discord publiceerde werd door oprichter Frank III op Twitter gezet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het einde van Solana?

De ontwikkelaars van de projecten kondigden eind december aan dat de twee NFT-collecties naar Polygon op Ethereum (ETH) zouden verhuizen. In eerste instantie zag men dit als een potentiële doodsteek voor Solana, omdat het netwerk al onder zware druk stond als gevolg van het omvallen van FTX.

In een poll georganiseerd door de controversiële Ben “Bitboy” Armstrong geeft een meerderheid van 69,5 procent aan dat zij verwachten dat dit het einde voor Solana is. We moeten namelijk niet vergeten dat het om de twee grootste NFT-projecten van het netwerk gaat. Frank III zegt:

“We accepteerden deze deal niet voor het geld. Dat is alleen een mooie bonus en die zullen we effectief gebruiken. We doen dit omdat het de meeste interessante richting is voor y00ts om als project naartoe te gaan.”

Advertentie

Ik ga geen Lambo kopen

Verder geeft Frank III aan dat hij geen Lamborghini wil kopen met het geld van de overstap. “Ik ga geen Lambo kopen”, aldus Frank III. Met andere woorden, het team wil het geld niet voor eigen consumptie gebruiken, maar inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken en het bedrijf verder te ontwikkelen.

Aan de andere kant moeten we dat nog maar zien, want dat soort beloftes worden in deze industrie vaker gemaakt en niet nagekomen. Het doel met de fondsen is in ieder geval om de adoptie van de collecties naar een hoger niveau te tillen.

Ondertussen lijkt Solana al te herstellen van het vertrekt van y00ts en DeGods, in ieder geval voor dit moment, omdat de nieuwe memecoin Bonk gigantisch veel activiteit op het platform veroorzaakt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie