Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2022 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 10:35

NFT’s op je TV? Met LG en Samsung kan het binnenkort

icon-nft
NFT nieuws

De non-fungible tokens (NFT) sector heeft het afgelopen jaar de wereld veroverd. Niet alleen kregen de digitale verzamelitems een speciaal plekje in de harten van menig investeerder, ook grote bedrijven lijken enorm gecharmeerd van NFT’s. Twee van die bedrijven zijn Samsung en LG. Beide produceren zij uiteraard televisies en allebei zijn zij begonnen met het integreren van NFT-technologie op hun televisies.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een NFT op de TV

De Zuid-Koreaanse reus LG is inmiddels al begonnen met het ontwikkelen van hun eigen NFT-marktplaats. Deze marktplaats moet LG Art Lab gaan heten en is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Amerikaanse klanten van LG kunnen vervolgens hun eigen NFT’s tentoonstellen op LG televisies.

De eigen crypto-wallet van LG Electronics heet “Wallypto” en verwerkt NFT-transacties via QR-codes. Hierdoor kunnen gebruikers zowel handelen als hun kunstwerken direct vanaf het scherm bewonderen. LG belooft dat gebruikers het niet bepaald moeilijk zullen vinden en moeiteloos toegang zullen krijgen tot nieuwe technologieën.

LG Art Lab is ontworpen om “miljoenen gebruikers in de Verenigde Staten gemakkelijk toegang te geven tot NFT’s en ze te bekijken zonder zelf te hoeven coderen of direct in aanraking te komen met een blockchain.”

Samsung en cryptocurrencies

Ook Samsung lijkt vergelijkbare stappen te nemen. In januari van dit jaar maakte Samsung al bekend dat zij met een eigen NFT-platform zouden komen. Qua inhoud lijkt het waarschijnlijk erg veel op de plannen van LG. Beide bedrijven lijken flink in te zetten op crypto en NFT-technologie.

“Deze applicatie biedt een intuïtief, geïntegreerd platform voor het ontdekken, kopen en verhandelen van digitale kunstwerken,” aldus Samsung

Dat bedrijven zoals Samsung en LG op dit moment nog bereid zijn om met beide benen de wereld van crypto te betreden spreekt boekdelen. Het laat namelijk zien dat grote instituties niet veel waarde hechten aan de koers van bepaalde cryptocurrencies op een moment. Hoewel de markt aardig ver onder water staat, gaat de adoptie van cryptocurrencies gewoon door.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie