Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2022 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 10:35

NFT’s op je TV? Met LG en Samsung kan het binnenkort

icon-nft
NFT nieuws

De non-fungible tokens (NFT) sector heeft het afgelopen jaar de wereld veroverd. Niet alleen kregen de digitale verzamelitems een speciaal plekje in de harten van menig investeerder, ook grote bedrijven lijken enorm gecharmeerd van NFT’s. Twee van die bedrijven zijn Samsung en LG. Beide produceren zij uiteraard televisies en allebei zijn zij begonnen met het integreren van NFT-technologie op hun televisies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een NFT op de TV

De Zuid-Koreaanse reus LG is inmiddels al begonnen met het ontwikkelen van hun eigen NFT-marktplaats. Deze marktplaats moet LG Art Lab gaan heten en is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Amerikaanse klanten van LG kunnen vervolgens hun eigen NFT’s tentoonstellen op LG televisies.

De eigen crypto-wallet van LG Electronics heet “Wallypto” en verwerkt NFT-transacties via QR-codes. Hierdoor kunnen gebruikers zowel handelen als hun kunstwerken direct vanaf het scherm bewonderen. LG belooft dat gebruikers het niet bepaald moeilijk zullen vinden en moeiteloos toegang zullen krijgen tot nieuwe technologieën.

LG Art Lab is ontworpen om “miljoenen gebruikers in de Verenigde Staten gemakkelijk toegang te geven tot NFT’s en ze te bekijken zonder zelf te hoeven coderen of direct in aanraking te komen met een blockchain.”

Samsung en cryptocurrencies

Ook Samsung lijkt vergelijkbare stappen te nemen. In januari van dit jaar maakte Samsung al bekend dat zij met een eigen NFT-platform zouden komen. Qua inhoud lijkt het waarschijnlijk erg veel op de plannen van LG. Beide bedrijven lijken flink in te zetten op crypto en NFT-technologie.

“Deze applicatie biedt een intuïtief, geïntegreerd platform voor het ontdekken, kopen en verhandelen van digitale kunstwerken,” aldus Samsung

Dat bedrijven zoals Samsung en LG op dit moment nog bereid zijn om met beide benen de wereld van crypto te betreden spreekt boekdelen. Het laat namelijk zien dat grote instituties niet veel waarde hechten aan de koers van bepaalde cryptocurrencies op een moment. Hoewel de markt aardig ver onder water staat, gaat de adoptie van cryptocurrencies gewoon door.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie