Ivo Melchers Ivo Melchers
31/01/2023 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 07:04

Nieuwe samenwerking: Ethereum NFT’s in Engelse Premier League

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Sorare is een op Ethereum (ETH) gebaseerd non-fungible token (NFT) platform wat zich sterk richt op voetbal. Op het fantasy spel kunnen gebruikers onder meer digitale kaarten in de vorm van NFT’s kopen en verkopen en wordt het bezit geverifieerd op de publieke blockchain.

Naast voetbal richt het platform zich ook op andere sporten als basketbal en honkbal. Gebruikers kunnen iedere speelronde spelers opstellen en punten verdienen aan de hand van hun prestaties op het veld. Op basis van deze punten zijn beloningen te verdienen in de vorm van zeldzame kaarten, crypto en speciale privileges.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Premier League Ethereum NFT’s

De Engelse Premier League was de enige grote voetballeague ter wereld die nog ontbrak aan het lijstje van samenwerkingen van Sorare. Enkele maanden geleden kon je in het NFT nieuws lezen dat de Premier League gesprekken aan het voeren was met Sorare voor een meerjarige deal ter waarde van $34,7 miljoen per jaar.

Inmiddels heeft Sorare bekendgemaakt dat het een samenwerking met de grootste voetballeague in Engeland is aangegaan. Volgens City A.M., een nieuwspagina uit Engeland, duurt de deal vier jaar en is het in totaal 120 miljoen Britse ponden ($150 miljoen) waard.

De Premier League voegt zich bij meer dan 280 wereldwijde voetbalteams, alle 30 Major League Baseball (MLB) teams en alle 30 National Basketball Association (NBA) teams op het in Parijs gevestigde platform.

De bestuursvoorzitter van de Premier League, Richard Masters, zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

‘’De digitale kaarten en het innovatieve online spel van Sorare vertegenwoordigt een nieuwe manier voor fans om zich dichter bij de Premier League te voelen, of ze nu in het stadion kijken of van over de hele wereld.’’

Advertentie

Sorare onder druk van toezichthouders

Hoewel Sorare geen traditionele gokproducten zoals sportweddenschappen aanbiedt, schetst de speculatieve aard van het verhandelen van de NFT’s een dunne lijn tussen wat gokken is en wat niet. De waarde van de NFT zal namelijk grotendeels bepaald worden door de prestaties van de speler op het veld.

Het NFT platform staat momenteel onder druk van zowel Britse als Franse kansspelregelgevers met onderzoeken of het een gokvergunning nodig zou moeten hebben.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie