Ivo Melchers Ivo Melchers
29/10/2022 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 11:10

Tekent de Premier League binnenkort NFT-deal met Sorare?

icon-nft
NFT nieuws

Sorare is een non-fungible token (NFT) platform op de blockchain van Ethereum (ETH). Het is is een fantasy spel voornamelijk gericht op voetbalfans. Naast voetbal richt het spel zich ook op andere sporten als basketbal en honkbal. Gebruikers kunnen plaatjes van sporters in de vorm van een NFT verhandelen. Daarnaast kunnen ze deze spelers iedere speelronde opstellen en aan de hand van hun prestaties op het veld scoor je punten.

De enige grote voetballeague die nog ontbreekt aan het lijstje van samenwerkingen is de Engelse Premier League, oftewel de grootste voetbalcompetitie ter wereld. Daar lijkt binnenkort een einde aan te gaan komen omdat de Engels voetbalcompetitie naar verluidt gesprekken aan het voeren is met Sorare voor een meerjarige deal ter waarde van $34,7 miljoen per jaar.

De Premier League was eerder dit jaar van plan een deal te gaan sluiten met ConsenSys, de blockchain-infrastructuurprovider van Infura en MetaMask, voor de uitgave van digitale verzamelobjecten. De deal zou bevestigd worden in de zomer, maar dat is door de huidige berenmarkt nooit meer doorgegaan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ontwikkeling Sorare

Iets meer dan een jaar geleden kon je lezen dat het NFT platform op Ethereum maar liefst een recordbedrag van $680 miljoen op had gehaald bij investeerders. Destijds werd er gemeld dat Sorare de investering wilde gebruiken om uit te breiden in de voetbalwereld, maar ook naar andere sporten. Inmiddels, een jaar later, is bijna elke voetbalcompetitie aangesloten en zijn ze uitgebreid naar andere sporten als basketbal en honkbal. Eind 2021 kon je bijvoorbeeld lezen dat de Duitse Bundesliga een tweejarige NFT deal had getekend met het fantasy spel.

Advertentie

Fan tokens

Veel sportclubs van over de hele wereld hebben inmiddels ook al hun eigen fan tokens gelanceerd. Deze fan tokens worden voor het overgrote deel op het Chilliz (CHZ) netwerk gelanceerd. Door middel van deze fan tokens worden fans nog meer verbonden aan hun favoriete sportclub. Deze fan tokens kunnen worden gebruikt om te stemmen over bepaalde dingen binnen de club en het biedt ook exclusieve voordelen met zich mee. De sportwereld omarmt dus steeds meer alle voordelen die NFT’s met zich mee brengen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie