Roy van Krieken Roy van Krieken
29/11/2021 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2021 06:44

Duitse Bundesliga tekent tweejarige NFT deal met Sorare

Nieuws
Duitse Bundesliga tekent tweejarige NFT deal met Sorare

De belangrijkste voetbalcompetitie van Duitsland, de Bundesliga, heeft onlangs een nieuwe partnership deal getekend met het non-fungible token (NFT) platform Sorare. Dit platform heeft een sterke focus op voetbal en daarom is deze nieuwe deal een mooie stap voor beide partijen. 

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Voetbal en NFT’s

Op Sorare kunnen gebruikers onder meer digitale kaarten van beroemde voetballers kopen en verkopen op het Ethereum (ETH) netwerk. Uiteraard zijn deze kaarten in de vorm van NFT’s en kan het bezit worden geverifieerd op de publieke blockchain.

Door de onlangs getekende deal zal het in de toekomst mogelijk zijn om dergelijke NFT’s van spelers en voetbalclubs in de eerste en tweede Bundesliga te verhandelen. Volgens de CEO van de Bundesliga is dit een mooie eerste stap in het verkennen van de mogelijkheden van de NFT sector.

In eerste instantie zal er voornamelijk sprake zijn van een fase van verkenning. De Bundesliga zal, in samenwerking met Sorare, kijken wat de mogelijkheden zullen zijn als het om de uitgifte van NFT’s aankomt voor de Duitse voetbalcompetitie.

Over twee jaar zal er meer duidelijkheid moeten zijn. Op dat moment zal er door de Bundesliga top besloten worden of er daadwerkelijk een serieuze koers richting het omarmen van de NFT sector zal worden ingeslagen.

Sorare

Deze deal tussen Sorare en de Bundesliga is slechts het laatste voorbeeld van grote organisaties die gebruik gaan maken van de diensten van Sorare. Het platform heeft ook ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo hoopt het voor het einde van het volgende jaar een deal te hebben gesloten met de 20 grootste voetbalclubs ter wereld.

De duurste NFT die ooit werd verkocht op het Sorare platform was er een van Cristiano Ronaldo, ster speler van Manchester United. Destijds ging deze NFT over de toonbank voor maar liefst $400.000.

De combinatie tussen de wereld van NFT’s en sport lijkt een lucratieve te zijn. De bedrijfsvoering van sportorganisaties leent zich goed tot de uitgifte van verzamelitems in de vorm van NFT’s. Hoogstwaarschijnlijk zullen er in de toekomst daarom nog veel vergelijkbare deals tussen NFT platformen en sportorganisaties volgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie