Roy van Krieken Roy van Krieken
26/03/2022 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 12:01

Oekraïne lanceert ‘NFT oorlogsmuseum’ op Ethereum en Polygon

icon-nft
NFT nieuws

 

De oorlog in Oekraïne raast ondertussen al meer dan een maand en voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen. Terwijl het hele land onder vuur ligt heeft het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie bekend gemaakt dat zij een Meta History Museum of War gaan lanceren. In dit virtuele museum zullen enkel non-fungible tokens (NFT) worden tentoongesteld en kunnen mensen deze NFT’s zelfs kopen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT museum

Het museum is, zoals de naam al doet vermoeden, geen fysiek gebouw. Het gaat hier om een volledig virtueel museum. De collectie, in de vorm van NFT’s dus, zal bestaan uit recente gebeurtenissen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op chronologische volgorde. Zowel Oekraïne als internationale digitale kunstenaars hebben bijgedragen aan deze NFT’s.

Wat dit museum erg bijzonder maakt is het feit dat je elk stuk dat tentoongesteld wordt ook kunt kopen! Elk stuk is een NFT die is gemaakt op het Fair NFT platform dat draait op de Ethereum (ETH) blockchain en het Polygon (MATIC) netwerk. Alle plaatjes in het museum blijven onzichtbaar tot je ze koopt. Je weet vantevoren dus niet wat je koopt. Dit is heel bewust gedaan door het museum: 

“Je onthult de waarheid door MetaHistory te kopen.”

Elke beschikbare NFT heeft hetzelfde prijskaartje van 0.15 ETH. Dit is omgerekend zo’n $468 op het moment van schrijven. De opbrengsten van de verkoop van de NFT’s zullen volledig gaan naar de crypto wallet van het Ministerie. Vervolgens worden deze geldmiddelen gebruikt om de Oekraïense troepen te ondersteunen en om burgers hulp te bieden.

Crypto donaties

Sinds het begin van de oorlog heeft de crypto industrie een vrij grote rol gespeeld in het financieel steunen van Oekraïne. Mensen over de hele wereld hebben op grote schaal cryptocurrencies gedoneerd aan Oekraïense instanties. Inmiddels is er al meer dan $100 miljoen in de vorm van crypto gedoneerd!

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie
Advertentie