Roy van Krieken Roy van Krieken
26/03/2022 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 12:01

Oekraïne lanceert ‘NFT oorlogsmuseum’ op Ethereum en Polygon

icon-nft
NFT nieuws

 

De oorlog in Oekraïne raast ondertussen al meer dan een maand en voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen. Terwijl het hele land onder vuur ligt heeft het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie bekend gemaakt dat zij een Meta History Museum of War gaan lanceren. In dit virtuele museum zullen enkel non-fungible tokens (NFT) worden tentoongesteld en kunnen mensen deze NFT’s zelfs kopen!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

NFT museum

Het museum is, zoals de naam al doet vermoeden, geen fysiek gebouw. Het gaat hier om een volledig virtueel museum. De collectie, in de vorm van NFT’s dus, zal bestaan uit recente gebeurtenissen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op chronologische volgorde. Zowel Oekraïne als internationale digitale kunstenaars hebben bijgedragen aan deze NFT’s.

Wat dit museum erg bijzonder maakt is het feit dat je elk stuk dat tentoongesteld wordt ook kunt kopen! Elk stuk is een NFT die is gemaakt op het Fair NFT platform dat draait op de Ethereum (ETH) blockchain en het Polygon (MATIC) netwerk. Alle plaatjes in het museum blijven onzichtbaar tot je ze koopt. Je weet vantevoren dus niet wat je koopt. Dit is heel bewust gedaan door het museum: 

“Je onthult de waarheid door MetaHistory te kopen.”

Elke beschikbare NFT heeft hetzelfde prijskaartje van 0.15 ETH. Dit is omgerekend zo’n $468 op het moment van schrijven. De opbrengsten van de verkoop van de NFT’s zullen volledig gaan naar de crypto wallet van het Ministerie. Vervolgens worden deze geldmiddelen gebruikt om de Oekraïense troepen te ondersteunen en om burgers hulp te bieden.

Crypto donaties

Sinds het begin van de oorlog heeft de crypto industrie een vrij grote rol gespeeld in het financieel steunen van Oekraïne. Mensen over de hele wereld hebben op grote schaal cryptocurrencies gedoneerd aan Oekraïense instanties. Inmiddels is er al meer dan $100 miljoen in de vorm van crypto gedoneerd!

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement