Gijs Ooijen Gijs Ooijen
06/04/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 11:00

OpenSea lanceert OpenSea Pro: een platform voor professionele NFT handelaren

icon-nft
NFT nieuws
Ex director de mercado NFT condenado por usar información privilegiada

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op dinsdag heeft NFT handelsplatform OpenSea aangekondigd dat het OpenSea Pro zal lanceren. Dit platform is gericht op de professionele NFT handelaren en zal concurreren met NFT marktplaats Blur, dat de afgelopen maanden marktaandeel van OpenSea heeft overgenomen.

‘CryptoPunk’ verkocht voor $12,4 miljoen, één van duurste NFT’s ooit
  • icon-nft
    NFT nieuws

OpenSea lanceert OpenSea Pro

De grootste NFT marktplaats op de markt – OpenSea – zei dinsdag dat het OpenSea Pro gaat uitrollen. OpenSea Pro is een marktplaats met geavanceerde functies die zich richt op de groeiende markt van professionele NFT handelaren. OpenSea Pro gaat concurreren met Blur, het platform dat sinds zijn lancering erg snel is gegroeid, mede via een airdrop. Het nieuwe OpenSea Pro is een rebranding van Gem v2, de nieuwste versie van Gem’s NFT aggregator. OpenSea nam Gem in april 2022 over, met plannen om de professionele handelstools – die destijds bij Gem uniek waren – naar OpenSea gebruikers te brengen.

OpenSea Pro zal werken met 0% kosten en tevens de listings van meer dan 170 marktplaatsen samenvoegen in één platform, om handelaren de beste deals te bieden. Het zal geavanceerde tools, zoals “floor sweeping”, onmiddellijke verkoop, de mogelijkheid om gas fees te optimaliseren voor efficiënte transacties, een watchlist functie en meer ondersteunen. OpenSea Pro zal ook te gebruiken zijn via mobiele telefoons.

Devin Finzer, CEO van OpenSea, zei in gesprek met CoinDesk dat Gem OpenSea heeft geholpen om het platform op te bouwen tot de meest efficiënte NFT handelstool op de markt.

“[Gem v1] is geweldig, weet je, het is een ongelooflijke aggregator, maar dit is echt een dramatische stap omhoog,” zei Finzer. “Het is ongelooflijk snel, ongelooflijk real time. Het is echt de snelste gebruikerservaring voor de aankoop van NFT’s.”

OpenSea verliest marktaandeel

De concurrentie tussen OpenSea en het zero-fee platform Blur om het marktaandeel in de handel in NFT’s is snel toegenomen sinds de lancering van de marktplaats in oktober. Dit heeft ervoor gezorgd dat OpenSea met het nieuwe OpenSea Pro de fees gaat verlagen naar 0%, om zo weer wat marktaandeel terug te winnen. De lancering van Blur was, mede door een airdrop, erg succesvol en het heeft veel gebruikers naar het platform toe getrokken.

De kosten op het reguliere OpenSea platform blijven echter wel de gebruikelijke 2,5%.

“We zullen zeker, met betrekking tot de vergoedingen, de inkomsten blijven investeren om het platform sterker te maken,” zei Finzer.

Hoewel OpenSea’s stap om OpenSea Pro uit te brengen op een moment komt dat de marktplaats in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld is met Blur, gaf Finzer aan dat OpenSea zich nog steeds zal richten op het leveren van tools en verbeteringen voor handelaren en kunstenaren, waaronder het focussen op nieuwe partnerschappen, exclusieve NFT drops en betere smart contracts.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie