Ivo Melchers Ivo Melchers
05/11/2022 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 07:02

OpenSea Polygon presteerde afgelopen maand beter dan OpenSea Ethereum

icon-nft
NFT nieuws

Gisteren kon je in het NFT nieuws lezen dat er in de maand oktober wederom een scherpe daling was in het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT´s). OpenSea, het grootste NFT-handelsplatform ter wereld, bereikte afgelopen maand ook een nieuw dramatisch dieptepunt: op 9 oktober had het namelijk het laagste handelsvolume in 15 maanden tijd.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

OpenSea Polygon VS Opensea Ethereum

Recente data van Dune Analytics laat zien dat Opensea op het Polygon (MATIC) netwerk, in vergelijking tot het Ethereum (ETH) netwerk, wel een prima maand achter de rug heeft.

Het verkoopvolume van Opensea Ethereum bedroeg $319 miljoen in de afgelopen maand. Dit was een daling van 8% t.o.v. de $348 miljoen in de maand september. Wanneer we het verkoopvolume gaan vergelijken met de maand januari dan is het zelfs met een schrikbarend percentage van 92% gedaald.

Het verkoopvolume van NFT’s op OpenSea Polygon steeg echter met 100% in oktober. De totale verkoop bedroeg $14 miljoen wat tevens het hoogste verkoopvolume is in de afgelopen vijf maanden.

Het totale aantal op Ethereum gebaseerde NFT’s die op OpenSea zijn verhandeld was in oktober gedaald met een totaal van 16%. Er werden in oktober namelijk 1,12 miljoen op Ethereum gebaseerde NFT’s verkocht. Bij OpenSea Polygon was wederom het omgekeerde het geval: het totale aantal op Polygon gebaseerde NFT’s die op OpenSea zijn verhandeld steeg met 110% vergeleken met september. Er werden in de afgelopen maand 308.948 NFT’s verkocht vergeleken met 146.661 in de maand ervoor.

Ook op basis van het aantal NFT-handelaren had OpenSea Polygon een betere maand neergezet dan OpenSea Ethereum. Op Ethereum daalde het aantal maandelijkse handelaren met 7,4%, terwijl op het netwerk van Polygon dit aantal steeg met 6%.

NFT-ecosysteem

Volgens NFTGo daalde het verkoopvolume in de maand oktober met een percentage van 10%. De totale marktkapitalisatie van het algehele NFT-ecosysteem steeg echter wel met bijna 3% in de afgelopen maand. De slecht presterende NFT-markt heeft natuurlijk alles te maken met de huidige berenmarkt. Hoewel de NFT-hype op dit moment ver te zoeken is, wil dit niet zeggen dat deze voorgoed voorbij is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie