Simon Bosch Simon Bosch
20/10/2022 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 11:04

Reddit heeft nu meer NFT-wallets dan OpenSea

icon-nft
NFT nieuws
Reddit heeft nu meer NFT-wallets dan OpenSea

Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Netwerkeffecten zijn een wonderbaarlijk fenomeen, en cryptocurrencies hebben hier als geen ander gebruik van gemaakt. Crypto-platformen zijn een ander belangrijk onderdeel van dit fenomeen, en sociale mediaplatformen hebben hier blijkbaar een streepje voor. Reddit heeft nu meer wallets voor NFT’s (Non-Funguble Tokens) dan OpenSea.

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk
  • icon-nft
    NFT nieuws

Reddit populairder dan OpenSea voor NFT’s

Dat blijkt uit een gesprek met Reddits Chief Product Officer Pali Bhat op de TechCrunch Disrupt-conferentie. Redditors hebben volgens hem meer dan 3 miljoen wallets aangemaakt. 2,5 miljoen daarvan zijn bovendien aangemaakt om NFT-avatars op het platform te kunnen kopen, die onder andere functioneren als een soort statussymbool.

Ter vergelijking; OpenSea, de grootste NFT-handelsplaats, heeft op het moment ‘slechts’ 2,3 miljoen actieve wallets. Dat betekent dat Reddit meer actieve wallets heeft dan OpenSea, als de claim van de Reddit-topman klopt.

De avatars op Reddit zijn helaas (voor sommigen onder ons) niet meer te koop, er zijn er namelijk maar 40.000 van gemaakt. Ze werden verkocht voor 9,99 USD tot 99,99 USD per stuk. Nu ze nog steeds populair zijn bestaat er een flinke kans dat ze een waar collector’s item zullen worden.

Advertentie

Reddit begin van een grote crypto trend?

Niet niks dus, om als forumplatform de grootste NFT-exchange van de troon te stoten. NFT’s zijn voor Reddit pure bijzaak, maar specifiek deze crypto-tak geeft OpenSea bestaansrecht. Het geeft aan dat bedrijven die hun sporen buiten de crypto-markt hebben verdiend wel eens groter kunnen gaan worden dan pure crypto-bedrijven.

Mogelijk komt dat doordat ‘gewone’ bedrijven, vaak afkomstig uit de tech-sector, dit soort technologieën inzetten voor een praktisch doel. Je kunt beargumenteren dat dit minder geldt voor crypto exchanges, omdat daar veel activiteit mogelijk nog gebaseerd is op hype.

Reddit is één van de meest populaire websites in de Verenigde Staten. Volgens schattingen heeft het wereldwijd maar liefst 330 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Niet niks dus. Zullen andere platformen volgen met NFT’s en andere cryptocurrencies? Wie weet, Twitter zou het al overwegen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie