Timo Bult Timo Bult
16/02/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 18:33

Snoop Dogg wil $125 miljoen ophalen met verkoop liedjes als NFT’s

icon-nft
NFT nieuws
Snoop Dogg wil $125 miljoen ophalen met verkoop liedjes als NFT's

Foto: Kobby Dagan / Shutterstock.com

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn in veel verschillende sectoren een behoorlijke hype. Je kan het zo gek niet bedenken of ze maken er een NFT van! Zo zagen we verschillende grote merken al dergelijke unieke digitale tokens uitbrengen. Nu is het niemand minder dan Snoop Dogg die nummers van zijn nieuwe plaat uitbrengt als NFT’s. En dit blijkt een aardige inkomstenbron te zijn voor de rapper.

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Snoop Dogg werkt samen met Gala Games

Snoop Dogg bracht recentelijk een nieuwe plaat uit genaamd B.O.D.R. (Bacc On Death Row). Naast de plaat kondigde de rapper ook aan zogenoemde Stash Box NFT’s uit te brengen in samenwerking met Gala Games.

Gala Games heeft namelijk een muziekplatform, Gala Music store genaamd. De naar eigen zeggen eerste gedecentraliseerde platenmaatschappij toont “fans en supporters de kracht van listen-to-earn, artiesten de kracht van ondersteuning in het Gala Games-ecosysteem en muziekbedrijven de kracht van een redelijke en eerlijke toewijzing van beloningen.”

25.000 NFT’s

Kopers kunnen een Stash Box, oftewel NFT, kopen via Gala Music. Elke box bevat een van de 17 nieuwe liedjes op het B.O.D.R. album. Daarnaast krijgen bezitters allerlei extra’s. Denk aan comics, films en unieke kansen om bij concerten aanwezig te zijn.

Ze zijn echter niet goedkoop. Een Stash Box NFT kost op dit moment rond de $5.000, of 15.798 GALA tokens. Mocht Snoop Doggy Dogg alle 25.000 boxes verkopen dan levert dat hem dus een mooie $125 miljoen op.

Tot nu toe zijn er al 8.960 NFT’s ter waarde van bijna $45 miljoen verkocht. Er zijn nu nog 16.040 NFT’s beschikbaar!

Advertentie

Snoop Dogg ziet NFT’s wel zitten

Snoop Dogg vindt het concept NFT’s klaarblijkelijk zeer interessant. De rapper lanceerde in 2021 namelijk nog een NFT in de vorm van een animatie. Het unieke digitale kunstwerk bracht destijds $780.000 op.

Daarnaast blijkt hij ook nog eens een fan te zijn van Dogecoin (DOGE), wat niet geheel misplaatst is gezien zijn artiestennaam. Lees hier meer over dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie