Roy van Krieken Roy van Krieken
26/09/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 05:08

Solana-oprichter: NFT-bedrijven gaan strijd aan met reuzen als Disney

icon-nft
NFT nieuws
Solana-oprichter: NFT-bedrijven gaan strijd aan met reuzen als Disney

Foto: Marko Aliaksandr / Shutterstock.com

De oprichter van het Solana (SOL) netwerk, Anatoly Yakovenko, liet onlangs in een interview met Decrypt weten dat hij een mooie toekomst voor de wereld van non-fungible tokens (NFT) verwacht. Volgens hem zal deze sector nieuwe grote entertainment bedrijven in de orde van grootte zoals Disney en Marvel produceren.

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar
Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan - verkoop start dit jaar

NFT-hype is nog niet over

Volgens Yakovenko zijn NFT’s verreweg de belangrijkste use case binnen Web3. Het kan volgens hem als het ware als de ruggengraat van alles wat met Web3 te maken heeft gezien worden. Om die reden is het ook niet gek om te geloven dat de NFT-sector gigantische entertainment bedrijven uit de grond zal doen schieten, aldus de Solana-oprichter

“De mogelijkheden zijn eindeloos, en dit is, denk ik, de beste plek om een merk, of een nieuw verhaal, of nieuwe lore voor wat dan ook – games, films, IP, franchises, wat je maar wilt – op nul te zetten. Het is nog vroeg, maar echt heel spannend.”

Hij verwacht dat dergelijke nieuwe bedrijven, die voor een groot deel leunen op NFT-technologie, net zo groot kunnen worden als de hedendaagse reuzen zoals Disney en Marvel. Dit zijn vandaag de dag natuurlijk miljardenbedrijven.

Populaire NFT projecten zoals de Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks, en Axie Infinity hebben elk miljarden dollars aan NFT handelsvolume opgeleverd tot op heden. En sommige van de meest gewilde verzamelobjecten in de eerste twee van deze collecties zijn verkocht voor miljoenen dollars per stuk. 

Volgens Yakovenko zal het niet bij dit soort collecties van verzamelitems blijven. NFT’s kunnen namelijk voor veel meer dan dit gebruikt worden. Vooral in de entertainment industrie zou het zomaar eens kunnen dat het gebruik van NFT’s de normaalste zaak van de wereld wordt.

Mocht er een grootschalige adoptie van NFT-technologie binnen de entertainment-industrie plaatsvinden dan zit het Solana netwerk op de eerste rij. Dit netwerk is op Ethereum (ETH) na namelijk de thuisbasis van de meeste NFT-projecten op basis van handelsvolume.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie