Ivo Melchers Ivo Melchers
10/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2023 13:00

Starbucks lanceert eerste betaalde NFT op eigen web3 platform

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Starbucks, de bekende Amerikaanse koffieketen, lanceerde in december 2022 de bèta versie van een eigen web 3.0 initiatief genaamd Starbucks Odyssey. Drie maanden eerder sloeg hiervoor de handen ineen met Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH).

Na het lanceren van vier gratis non-fungible token (NFT) collecties heeft het inmiddels de allereerste betaalde collectie uitgebracht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Limited edition NFT collectie

Starbucks Odyssey heeft gisteren om 15:00 uur een limited edition NFT collectie gelanceerd voor alle bèta gebruikers. ‘The Siren Collection Stamp’ bestaat uit een totaal van 2.000 NFT’s en kost $100 per stuk. Elke NFT is geïnspireerd op het iconische logo van de koffieketen, een ‘superzeemeermin’ zoals het bedrijf het ooit omschreef.

Deze nieuwe collectie is zoals gezegd de eerste betaalde collectie op Starbucks Odyssey. Onlangs kon je nog in het NFT nieuws lezen dat enkele vroege vogels mooie winsten hadden gemaakt op een NFT collectie die te verdienen was door het voltooien van journeys, een reeks van online Starbucks-gerelateerde activiteiten.

Starbucks beschrijft de nieuwe collectie als volgt:

”Starbucks is in de loop der jaren gegroeid; de Siren is altijd bij ons geweest, zich aanpassend en evoluerend om het merk en de cultuur te weerspiegelen. Deze collectie – geïnspireerd door vijf van onze meest memorabele Siren-uitingen en gebaseerd op onze diepe koffiezegelarchieven – bestaat uit 2.000 unieke stukken die haar reis volgen van lokale beroemdheid uit Seattle tot gerespecteerd wereldwijd icoon.’’

Elke gebruiker kon maximaal twee van de premium NFT-zegels kopen. Elk van deze NFT’s wordt tevens geleverd met 1.500 bonuspunten die kunnen worden gebruikt om het Odyssey-account van een gebruiker te ‘’verhogen’’ om toekomstige beloningen te verdienen. De 2.000 NFT’s zijn allemaal uitverkocht en alleen nog te verkrijgen op de tweedehands marktplaats.

Advertentie

Hoe werkt het web 3.0 initiatief?

Door deel te nemen aan journeys kunnen punten worden verdiend die leiden tot het ontgrendelen van digitale postzegels in de vorm van een NFT. NFT’s kunnen echter ook aangeboden worden op de eigen marktplaats, net zoals bij de Siren collectie. Men heeft geen crypto nodig om zo’n digitale postzegel aan te schaffen.

De NFT’s worden vastgelegd op de blockchain van Polygon en bieden toegang tot exclusieve voordelen en ervaringen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie