Ivo Melchers Ivo Melchers
12/12/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2022 06:00

Starbucks lanceert beta versie van web3 initiatief

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Eerder kon je in het Ethereum nieuws lezen dat Starbucks, de bekende Amerikaanse koffieketen, een samenwerking had gesloten met Polygon (MATIC) voor een web 3.0 iniatief genaamd ‘Starbucks Odyssey’. Op 8 december maakte de CEO van Polygon Studios bekend dat beta-versie van Starbucks Odyssey live is.

https://twitter.com/Fwiz/status/1600967863673577472

Starbucks is niet de enige grote naam in het lijstje van samenwerkingen van de layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH). Zo heeft Polygon dit jaar ook samenwerkingen gesloten met grote bedrijven als Disney en Meta.

Starbucks Odyssey

Starbucks oddyssey leden kunnen deelnemen aan zogenaamde ‘journeys’. Dit is een reeks van online activiteiten zoals het spelen van Starbucks-gerelateerde interactieve games, het testen van je koffiekennis en zelfs het participeren in een virtuele tour van de coffee farm ‘Hacienda Alsacia’ in Costa Rica.

Leden worden vervolgens beloond met een digitale postzegel in de vorm van een non-fungible token (NFT). Deze NFT’s kunnen ook gekocht worden via een nieuwe marktplaats ingebouwd in de app van Starbucks Oddyssey. Er zal een beperkte hoeveelheid NFT’s beschikbaar zijn en men heeft geen cryptocurrencies nodig om deze te kunnen kopen. Vanzelfsprekend zullen de NFT’s gemint worden op de blockchain van Polygon.

Elke NFT zal een bepaalde waarde hebben in punten die wordt gebaseerd op de zeldzaamheid van de NFT. Deze punten kunnen vervolgens ingeruild worden voor exclusieve voordelen en ervaringen. Er zullen drie ´levels´ zijn waarin de voordelen onder te verdelen zijn en een reis naar Hacienda Alsacia is zonder twijfel het absolute hoogtepunt.

De eerste NFT-collectie is geïnspireerd door de rijke historie en klassieke designs van Starbucks. Binnenkort zullen de leden toegang krijgen tot de NFT-marktplaats waar de digitale postzegels verhandeld kunnen worden.

Web3 initiatief focust op jongeren

Enkele maanden geleden kon je lezen dat Starbucks Oddyssey zich met name richt op de jongere generaties:

‘’We willen niet in een business zitten waar onze klantenbasis vergrijst en waar we een minder relevante situatie hebben met jongere mensen. Starbucks is nog nooit, in onze geschiedenis, relevanter geweest dan we vandaag zijn voor Gen Z.”

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie