Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
10/09/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2022 14:00

Tarantino treft schikking in Pulp Fiction NFT rechtszaak

icon-nft
NFT nieuws
Tarantino treft schikking in Pulp Fiction NFT rechtszaak

Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

De beroemde filmregisseur Quentin Tarantino heeft eindelijk een akkoord bereikt in zijn langdurige rechtszaak met productiemaatschappij Miramax over non-fungible tokens (NFT).

Na een hevige en langdurige juridische strijd over het uitbrengen van NFT’s gebaseerd op de film “Pulp Fiction,” zijn de twee partijen in de zaak overeengekomen om te schikken, en mogelijk ook samen te werken aan meer NFT’s.

Een nieuw gerechtelijk dossier geeft aan dat de partijen in de komende weken zullen verzoeken om de aanklacht te seponeren, en ze hebben een gezamenlijke verklaring gegeven.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

‘Royale with Cheese’ voor $1 miljoen 

In januari verkocht de eerste NFT uit Tarantino’s collectie voor meer dan $1 miljoen op een veiling, met het originele scenario van de beroemde “Royale with Cheese” scène. Dit werd echter gevolgd door de annulering van extra NFT verkopen als gevolg van het geschil.

Filmstudio Miramax klaagde de Hollywood-regisseur in november vorig jaar aan nadat de blockchain-provider Secret Network de veiling van zijn “uncut screenplay scenes” aankondigde.

Miramax beweerde alle rechten op “Pulp Fiction” te bezitten, behalve die gereserveerd waren voor Tarantino, wat NFT’s uitsloot.

Het bedrijf was op dat moment zijn eigen NFT-strategie aan het ontwikkelen. In een verklaring schreef Bart Williams, advocaat van de studio:

“Deze eenmalige poging devalueert de NFT rechten op “Pulp Fiction”, die Miramax wil maximaliseren door middel van een strategische, allesomvattende aanpak.”

In het oorspronkelijke persbericht van de veiling beweerde Secret Network dat Tarantino “de exclusieve rechten bezat om zijn Pulp Fiction-scenario te publiceren en dat het originele, handgeschreven exemplaar een persoonlijke creatieve schat is gebleven die hij decennia lang privé heeft gehouden”. 

Advertentie

Van rechtszaak naar samenwerking 

Beide partijen lijken te zijn overeengekomen om de rechtszaak te seponeren.

Tarantino en Miramax zeiden vrijdag in een gezamenlijke verklaring: 

“De partijen zijn overeengekomen om deze zaak achter zich te laten en kijken ernaar uit om met elkaar samen te werken aan toekomstige projecten, waaronder mogelijke NFT’s,”

De filmstudio is naar verluidt van plan zijn rechtszaak binnen twee weken in te trekken en in de toekomst met de filmmaker samen te werken, onder meer aan NFT-projecten. 

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie