Bram Ooijen Bram Ooijen
30/03/2023 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 11:15

Ticketmaster onthult baanbrekende nieuwe NFT-functie

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/OpturaDesign

Ticketmaster heeft een nieuwe functie gelanceerd, waarmee er een nieuwe stap wordt gezet op het gebied van NFT’s. Hiermee kunnen artiesten aan bezitters van een NFT speciale toegang geven tot evenementen. Dit is een innovatieve toepassing van NFT’s in de echte wereld. Inmiddels is de nieuwe functie ook al gebruikt door een grote band.

De functie wordt ook wel ‘token-gated ticket sales’ genoemd.  In een verklaring die Ticketmaster op maandag naar buiten bracht, wordt gemeld dat deze functie te gebruiken is met Ethereum-minted tokens die zijn opgeslagen in digitale wallets bij bijvoorbeeld MetaMask of Coinbase.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Functie wordt al toegepast in de praktijk

De heavy metalband Avenged Sevenfold (A7X) heeft de functie als eerste gebruikt via Ticketmaster. De bezitters van de Deathbats Club NFT-collectie, die aan het einde van 2021 werd gelanceerd, werden beloond. Bezitters van deze collectie konden namelijk eerder tickets kopen. Artiesten zouden de functie ook kunnen uitbreiden door beloningen zoals speciale stoelen of reispakketen aan te bieden aan de NFT-bezitters.

De lead zanger van Avenged Sevenhold, M. Shadows, liet vorige week in een tweet weten dat de bezitters van de Deathbats NFT’s “de makkelijkste ervaring ooit hadden om tickets te kopen”. “Laten we hopen dat meer bands dit gaan doen”, zei M. Shadows op Twitter.

Advertentie

Ticketmaster had al ervaring met NFT’s

Deze lancering van Ticketmaster kwam niet onverwachts. In augustus van het afgelopen jaar werd er al een aanbod van NFT’s geïntroduceerd op het platform. Hierbij kregen verkopers, in dit geval artiesten, de mogelijkheid om NFT’s te verkopen voor, tijdens of na grote optredens en evenementen.

Destijds had Ticketmater al meer dan 5 miljoen NFT’s gemint op de Flow blockchain, liet Dapper Labs weten in een blogpost. Dapper Labs is het bedrijf achter CryptoKitties en NBA Topshot en heeft de Flow blockchain in 2019 ontwikkeld. Ticketmaster gebruikte Flow in het verleden ook al om meer dan 70.0000 NFT’s te verdelen tijdens de Super Bowl LVI in 2022.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie