Shane Kuijpers
27/03/2022 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 18:47

Wordt dit na NFT’s de volgende crypto trend? Raoul Pal deelt verwachtingen

icon-nft
NFT nieuws
Wordt dit na NFT's de volgende crypto trend? Raoul Pal deelt verwachtingen

Foto: Cinemato/Shutterstock

Bekend investeerder en macro-expert Raoul Pal duikt graag in investeringen die naar eigen zeggen behoorlijk krankzinnig zijn. Dit omdat ze een onderdeel uitmaken van een volgende grote trend.

De CEO van Real Vision vertelt in een blogpost hoe hij een eerste stap in de non-fungible token (NFT) wereld heeft gezet met de aankoop van een Bored Ape. Volgens Raoul Pal zijn NFT’s zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC) het begin van een nieuwe trend. Een nieuwe trend van sociale tokens en crypto-activa die aandelen in communities vertegenwoordigen.

“Mijn visie is dat de toekomst ligt in sociale tokens en dat dit de weg vooruit is. Je begint met NFT-gemeenschappen en bouwt dan een sociale grafiek uit. Ik had gehoord over de potentiële sociale token rond BAYC, dus dat heeft me gefocust, buiten de glamour van het nieuws.”

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Raoul Pal over sociale tokens

Pal geeft aan dat hij verwacht dat social tokens uiteindelijk geïntegreerd gaan worden in tal van facetten van de samenleving en economieën. Pal zegt ook dat bitcoin (BTC) kan worden gezien als een sociale token. Bitcoin heeft echter wel een andere community en andere eigenschappen.

“Ik geloof in sociale tokens als Universal Basic Equity en de toekomst van cultuur en gemeenschap, gemeenten en liefdadigheidsinstellingen en van bedrijfsmodellen en economieën. Tenslotte is BTC slechts een sociale token met unieke eigenschappen en al deze sociale tokens werken voor verschillende modellen van digitale soevereine staten, dat is denk ik waar we naartoe gaan.

Ik denk niet dat sociale tokens ‘get-rich-quick schemes’ zijn, maar langzaam rijk worden als de gemeenschap een bepaald nut opbouwt dat langdurige waarde heeft. Bouw nut, een levendige, groeiende gemeenschap en een aantal kwantificeerbare schaarste en je gaat waarde opbouwen met de tijd. En iedereen kan deelnemen – hetzij via investeringen in de token of door het toevoegen van waarde aan de gemeenschap en beloond worden in tokens. Het merk of de maker staat op gelijke voet. Alle prikkels zijn op elkaar afgestemd.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane Kuijpers kwam begin 2020 voor het eerst in contact met cryptocurrency. Wat begon als een hobby, is nu een dagelijkse bezigheid. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en heeft niet alleen interesse in Bitcoin, maar ook in diverse altcoins. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie