Shane Kuijpers
27/03/2022 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 18:47

Wordt dit na NFT’s de volgende crypto trend? Raoul Pal deelt verwachtingen

icon-nft
NFT nieuws
Wordt dit na NFT's de volgende crypto trend? Raoul Pal deelt verwachtingen

Foto: Cinemato/Shutterstock

Bekend investeerder en macro-expert Raoul Pal duikt graag in investeringen die naar eigen zeggen behoorlijk krankzinnig zijn. Dit omdat ze een onderdeel uitmaken van een volgende grote trend.

De CEO van Real Vision vertelt in een blogpost hoe hij een eerste stap in de non-fungible token (NFT) wereld heeft gezet met de aankoop van een Bored Ape. Volgens Raoul Pal zijn NFT’s zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC) het begin van een nieuwe trend. Een nieuwe trend van sociale tokens en crypto-activa die aandelen in communities vertegenwoordigen.

“Mijn visie is dat de toekomst ligt in sociale tokens en dat dit de weg vooruit is. Je begint met NFT-gemeenschappen en bouwt dan een sociale grafiek uit. Ik had gehoord over de potentiële sociale token rond BAYC, dus dat heeft me gefocust, buiten de glamour van het nieuws.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Raoul Pal over sociale tokens

Pal geeft aan dat hij verwacht dat social tokens uiteindelijk geïntegreerd gaan worden in tal van facetten van de samenleving en economieën. Pal zegt ook dat bitcoin (BTC) kan worden gezien als een sociale token. Bitcoin heeft echter wel een andere community en andere eigenschappen.

“Ik geloof in sociale tokens als Universal Basic Equity en de toekomst van cultuur en gemeenschap, gemeenten en liefdadigheidsinstellingen en van bedrijfsmodellen en economieën. Tenslotte is BTC slechts een sociale token met unieke eigenschappen en al deze sociale tokens werken voor verschillende modellen van digitale soevereine staten, dat is denk ik waar we naartoe gaan.

Ik denk niet dat sociale tokens ‘get-rich-quick schemes’ zijn, maar langzaam rijk worden als de gemeenschap een bepaald nut opbouwt dat langdurige waarde heeft. Bouw nut, een levendige, groeiende gemeenschap en een aantal kwantificeerbare schaarste en je gaat waarde opbouwen met de tijd. En iedereen kan deelnemen – hetzij via investeringen in de token of door het toevoegen van waarde aan de gemeenschap en beloond worden in tokens. Het merk of de maker staat op gelijke voet. Alle prikkels zijn op elkaar afgestemd.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie