Timo Bult Timo Bult
10/08/2021 11:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 11:39

Bitcoin (BTC) en crypto kunnen enorm profiteren van “macro setup,” aldus Raoul Pal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto kunnen enorm profiteren van macro setup, aldus Raoul Pal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens voormalig bestuurslid bij de bankenreus Goldman Sachs, Raoul Pal, ontwikkeld zich op dit moment een macro-situatie die bijzonder gunstig kan uitpakken voor crypto’s zoals bitcoin (BTC). In een interview vorige week, stelde Pal dat de globale economie zal vertragen.

Hij deed zijn uitspraken tijdens een interview met The Breakdown. Daarin zei hij dat de groei van de economie de komende 9 maanden minder sterk zal zijn en dat de Amerikaanse centrale bank door zal gaan met het printen van geld. En zodra crypto-investeerders en traditionele investeerders dit doorhebben, zal dit wel eens voor stijgende crypto koersen kunnen gaan zorgen, aldus Pal:

“De macro situatie is, denk ik, dat de wereldwijde groei de komende negen maanden zwakker wordt. En ik denk dat de Federal Reserve de QE [kwantitatieve versoepeling] zal versnellen. […] Zodra de cryptomarkten dit ruiken, zullen ze exploderen. Wat we hebben is een macro situatie die mogelijk is.”

Pal gaat verder met uit te leggen dat dergelijke macro situaties zich traag ontwikkelen en dus zullen markten niet van de een op de andere dag reageren. “We zullen dit de komende drie maanden zien. Maar we zullen waarschijnlijk een wereldwijde vertraging krijgen,” aldus Pal.

Doordat cryptocurrencies als bitcoin schaars zijn en de centrale banken in Japan, China, Europa en de VS waarschijnlijk verder zullen gaan met het op de been houden van de economie door middel van kwantitatieve versoepelingen, is dit “de perfecte setup” voor crypto.

“We zullen waarschijnlijk de Bank of Japan geld zien printen om de redenen die we zojuist hebben besproken – dat Japan het virus volledig heeft verpest. Ze zullen het groots gaan doen. De Chinese economie ligt op dit moment in het toilet. Ze zullen vast ook wel iets doen. Dus we hebben stimulansen uit Azië. Doet de Fed meer? Doen de Europeanen meer? Over het algemeen deden ze altijd meer. Ze hebben over het algemeen de rente twee keer verlaagd na elke recessie. Dus waarschijnlijk zullen ze het om een aantal technische redenen opnieuw gaan doen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie