Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2022 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2022 14:17

YouTube ziet “ongelooflijke potentie” in Web3, blockchain, NFT en metaverse

icon-nft
NFT nieuws
YouTube ziet “ongelooflijke potentie” in Web3, blockchain, NFT en metaverse

Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Ook YouTube gaat zich wellicht wagen aan blockchain-technologie, Web3, non-fungible tokens (NFT) en de ‘metaverse.’ In een blogartikel, gepubliceerd op 10 februari, is het enorme online mediaplatform van Google zeer positief over deze opkomende technologieën.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Over Web3, blockchain en NFT

“Web3 biedt nieuwe mogelijkheden voor makers. We geloven dat nieuwe technologieën zoals blockchain en NFT’s makers in staat kunnen stellen diepere relaties op te bouwen met hun fans. Samen zullen ze in staat zijn om te werken aan nieuwe projecten en geld te verdienen op manieren die voorheen niet mogelijk waren.”

Aldus Neal Mohan, chief product officer van YouTube. Mohan spreekt verder over potentiele applicaties voor YouTube die deze opkomende technologieën mogelijk kunnen maken. Hij noemt als voorbeeld de mogelijkheid voor fans om op een verifieerbare wijze hun eigen content te bezitten, waaronder video’s, foto’s, kunst en “zelfs ervaringen van hun favoriete makers.”

“Er komt veel kijken om ervoor te zorgen dat we deze nieuwe technologieën op verantwoorde wijze benaderen, maar we denken dat er ook een ongelooflijk potentieel is.”

Advertentie

Over de Metaverse

Ten slotte meldt Mohan dat YouTube ook “groots” nadenkt over de metaverse. Hij vertelt dat de eerste impact die we kunnen verwachten op gaming zal zijn. Hij zegt dat het nog vroeg is, maar dat YouTube werkt om meer interactie in games te brengen om ze “levendiger te laten voelen.”

Mocht YouTube daadwerkelijk deze technologie omarmen, dan zou dat een grote boost kunnen geven aan de markt. YouTube is namelijk een van de grootste platformen in de wereld met meer dan 2 miljard aan actieve gebruikers.

Langzamerhand zien we steeds meer grote namen deze nieuwe wereld instappen. Zo was vanochtend nog op Crypto Insiders te lezen over McDonald’s, die maar liefst 10 handelsmerken aan heeft gevraagd omtrent de metaverse, Web3 en NFT.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie