Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2022 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2022 14:17

YouTube ziet “ongelooflijke potentie” in Web3, blockchain, NFT en metaverse

icon-nft
NFT nieuws
YouTube ziet “ongelooflijke potentie” in Web3, blockchain, NFT en metaverse

Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Ook YouTube gaat zich wellicht wagen aan blockchain-technologie, Web3, non-fungible tokens (NFT) en de ‘metaverse.’ In een blogartikel, gepubliceerd op 10 februari, is het enorme online mediaplatform van Google zeer positief over deze opkomende technologieën.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Over Web3, blockchain en NFT

“Web3 biedt nieuwe mogelijkheden voor makers. We geloven dat nieuwe technologieën zoals blockchain en NFT’s makers in staat kunnen stellen diepere relaties op te bouwen met hun fans. Samen zullen ze in staat zijn om te werken aan nieuwe projecten en geld te verdienen op manieren die voorheen niet mogelijk waren.”

Aldus Neal Mohan, chief product officer van YouTube. Mohan spreekt verder over potentiele applicaties voor YouTube die deze opkomende technologieën mogelijk kunnen maken. Hij noemt als voorbeeld de mogelijkheid voor fans om op een verifieerbare wijze hun eigen content te bezitten, waaronder video’s, foto’s, kunst en “zelfs ervaringen van hun favoriete makers.”

“Er komt veel kijken om ervoor te zorgen dat we deze nieuwe technologieën op verantwoorde wijze benaderen, maar we denken dat er ook een ongelooflijk potentieel is.”

Advertentie

Over de Metaverse

Ten slotte meldt Mohan dat YouTube ook “groots” nadenkt over de metaverse. Hij vertelt dat de eerste impact die we kunnen verwachten op gaming zal zijn. Hij zegt dat het nog vroeg is, maar dat YouTube werkt om meer interactie in games te brengen om ze “levendiger te laten voelen.”

Mocht YouTube daadwerkelijk deze technologie omarmen, dan zou dat een grote boost kunnen geven aan de markt. YouTube is namelijk een van de grootste platformen in de wereld met meer dan 2 miljard aan actieve gebruikers.

Langzamerhand zien we steeds meer grote namen deze nieuwe wereld instappen. Zo was vanochtend nog op Crypto Insiders te lezen over McDonald’s, die maar liefst 10 handelsmerken aan heeft gevraagd omtrent de metaverse, Web3 en NFT.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie