Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2022 06:05

McDonald’s heeft metaverse plannen met NFT’s en virtueel restaurant

icon-nft
NFT nieuws
McDonald's heeft metaverse plannen met NFT's en virtueel restaurant

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock.com

McDonald’s, de enorme Amerikaanse fastfoodketen, stapt waarschijnlijk ook de beruchte ‘metaverse’ in. Het bedrijf heeft namelijk meerdere handelsmerken aangevraagd die verbonden zijn aan deze virtuele wereld. Advocaat Josh Gerben was de eerste die hier op 9 februari melding van deed:

Het gaat om maar liefst 10 verschillende aanvragen die McDonald’s heeft ingediend. De aanvragen bevatten plannen voor “een virtueel restaurant met echte en virtuele goederen” en “het exploiteren van een virtueel restaurant met thuisbezorging,” meldt Gerben.

De meeste aanvragen bevatten naast verwijzingen naar een virtueel restaurant ook verwijzing naar virtuele items. Volgens een van de aanvragen gaat McDonalds ook mediabestanden aanbieden in de vorm van video’s, audio, kunst en zelfs non-fungible tokens (NFT).

Vooral het McCafe merk komt regelmatig terug in de aanvragen. Mensen vragen zich af of McCafe de naam wordt van deze virtuele wereld van McDonald’s. Het fastfoodbedrijf wil volgens de aanvragen het McCafe merk wellicht gebruiken voor virtuele concerten en andere virtuele evenementen.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Steeds meer grote bedrijven stappen metaverse in

Veel grote merken wagen zich de laatste tijd aan de metaverse, waaronder Disney, Nike, Adidas, Walmart en meer. Volgens een recent onderzoek zal de metaverse tegen 2026 niet meer weg te denken zijn. Gerben zegt hierover tegen Forbes het volgende:

“Als je ziet dat deze kritieke massa van grote bedrijven zoveel nieuwe handelsmerkaanvragen indienen, is het heel duidelijk dat dit eraan komt. Ik denk dat je binnen de komende 12 maanden elk merk dat je maar kunt bedenken deze aanvragen zult zien indienen. Ik denk niet dat iemand de volgende Blockbuster wil zijn en een nieuwe technologie die eraan komt gewoon volledig wil negeren.”

De recente dip in de koers van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies ontging ook McDonald’s niet. Het Twitteraccount van het bedrijf deed vervolgens mee met alle memes die toen op Crypto Twitter rond gingen. Zelfs de president van El Salvador Nayib Bukele deed mee.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie