Rico Engelbarts
29/07/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2018 17:30

Afgevaardigde maant congres zich meer te concentreren op regulering crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
afgevaardigde_maant_congres_zich_meer_te_concentreren_op_regulatie_Crypto

Congreslid Bill Huizenga heeft, in een interview met Bloomberg, erop aangedrongen dat het Amerikaanse congres zich meer moet concentreren op de regulering van cryptocurrencies. Hij zou graag meer overzicht zien in wat hij “vertroebelde en tamelijk ondoorzichtige” markten voor initial coin offerings (ICO’s) en cryptocurrency noemt.
Huizenga, Republikeins lid van het House Financial Services Committee (HFSC), is goede kanshebber om het HFSC te leiden (zolang zijn partij de meerderheid in het parlement behoudt), zei dat het congres moet samenwerken met toezichthouders om ervoor te zorgen dat beleggers in cryptocurrency beschermd worden. Hij zei dat instellingen als de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de macht zouden kunnen krijgen om toezicht te houden op deze markten middels regels die vergelijkbaar zijn met de regels die nu gelden voor aandelen of valuta.
De Republikein uit Michigan zei dat zowel de Republikeinen als de Democraten, hoewel ze beide toegeven dat er actie vereist is, nog steeds geen overeenstemming bereikt hebben over hoe crypto-markten gereguleerd zouden moeten worden. Een belangrijke stap naar regulering zou zijn om overeenstemming te bereiken over hoe cryptocurrencies geclassificeerd moeten worden, zei Huizenga:

Iedereen probeert te achterhalen of het om vissen of vogels gaat, maar het blijkt een vogelbekdier te zijn. Het is een onbekend soort, of iets was er een beetje tussenin zit. Hoe gaan we daarmee om?

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie