Kevin Schijven Kevin Schijven
06/12/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2018 06:00

Amerikaans congreslid wil wetgeving ter verduidelijking van cryptocurrency en ICO-regelgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Republikeins congreslid Warren Davidson heeft aangekondigd nieuwe wetgeving te willen invoeren die de regelgeving voor cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO’s) moet verhelderen, zo meldt Cleveland.com, een persbureau uit Ohio, op 3 december.
Het idee is om met de nieuwe wetgeving een nieuwe “activa klasse” te creëren voor alle cryptocurrencies en andere digitale valuta. De nieuwe wet zou ervoor moeten zorgen dat cryptocurrencies niet meer als aandelen (securities) worden gezien en dat de federale overheid voortaan ICO’s effectiever kan reguleren.
Momenteel is de Amerikaanse crypto-regelgeving niet altijd even helder. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beschouwt de meeste cryptocurrencies als aandelen. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ziet cryptocurrencies daarentegen als handelswaar. De Financial Crimes Enforcement Network (FINCEN) alsmede het Anti-money Laundering (AML) agentschap zien cryptocurrency als geld. Dan is er nog de Internal Revenue Service (IRS), oftewel de Amerikaanse belastingdienst, die cryptocurrency ziet als eigendom waar belasting over betaald moet worden.
Al deze verschillende classificaties zorgen voor onduidelijkheid in de markt. Warren Davidson hoopt met de nieuwe wetgeving op verheldering voor de verschillende toezichthoudende instanties. Tevens hoopt Davidson dat het nieuwe ondernemers naar de crypto-markt zal strekken:

Wat dit voor ondernemers doet, is dat het mensen de mogelijkheid biedt om op een andere manier kapitaal te verkrijgen. Deze wetgeving is nog niet ingevoerd, maar het zou binnenkort openbaar moeten worden gemaakt.

Davidson kondigde zijn plannen aan tijdens de Blockchain Solutions conferentie in Cleveland, Ohio.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie