Timo Bult Timo Bult
07/07/2019 09:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2019 09:23

Amerikaanse belastingdienst komt met nieuwe richtlijnen voor bitcoin (BTC)

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
amerikaanse_belastingdienst_komt_met_nieuwe_richtlijnen_voor_bitcoin_BTC2

Cryptocurrency en de Amerikaanse overheid hebben eigenlijk nooit echt door een deur gekund. De onwilligheid van de VS om cryptocurrency en blockchain effectief op te nemen in haar wet- en regelgeving zou innovatie remmen en startups het land uitdrijven. Nu blijkt echter dat de Internal Revenue Service (IRS) zijn richtlijnen voor de belastingaangifte met betrekking tot cryptocurrency gaat aanpassen, een stap in de goede richting volgens sommigen.
Op dit moment ziet de IRS, de Amerikaanse belastingdienst, cryptocurrency als “activa”, waarmee het in dezelfde categorie als bijvoorbeeld een huis valt. Amerikanen kunnen richtlijnen van de IRS volgen tijdens het doen van belastingaangifte. Echter stammen de richtlijnen omtrent cryptocurrency uit 2014 en zijn daarmee flink verouderd.
Volgens de Wall Street Journal komt de IRS binnenkort met nieuwe richtlijnen. In een brief aan congreslid Tom Emmer schreef de organisatie dat de nieuwe richtlijnen de “methoden voor de berekening van belastingen en andere kwesties aanpakken.”
Met de vernieuwde richtlijnen zal er mogelijk meer duidelijkheid komen over hoe cryptocurrencies worden geclassificeerd door de belastingdienst. Toch lopen de VS ver achter voor wat betreft regelgeving rondom crypto en blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Facebook kiest Zwitserland

Als gevolg verkiezen veel projecten andere landen boven de VS. Zo besloot Facebook eerder de Libra Association, de associatie achter de nieuwe cryptocurrency Libra, in Zwitserland te vestigen. Ook het fonds dat de waarde van Libra moet verzekeren zal in Zwitserland gevestigd worden.
Een van de redenen daarvoor is dat Zwitserland, net als een paar andere landen, al een ver uitgewerkt raamwerk heeft geïmplementeerd voor blockchain en cryptocurrency. Zodoende biedt het land meer mogelijkheden en vrijheid voor dergelijke projecten. In Zwitserland is bijvoorbeeld ‘Crypto Valley‘ te vinden in de stad Zug, een gebied waar een grote hoeveelheid blockchain en cryptocurrency-projecten zich hebben gevestigd.
Een paar regelgevers in de VS hebben dit gezien en proberen dan ook de regelgeving binnen het land aan te passen. Zo ontwikkelden de senatoren Todd Young en Ed Markey de Blockchain Promotion Act of 2019. Tijdens de introductie van deze wet in februari van dit jaar zei Young:

Blockchain heeft de potentie om een katalysator te zijn voor duurzame economische groei van alle industrieën in Amerika. Als Amerika leidt in deze ontwikkeling, kunnen we ervoor zorgen dat de voordelen ervan overal worden gedeeld. Blockchain heeft het potentieel om niet alleen financiële en economische voordelen thuis te bieden, maar ook de humanitaire en sociale steun in ontwikkelingslanden zullen baat hebben bij Amerikaans leiderschap.

 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie