Timo Bult Timo Bult
07/07/2019 09:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2019 09:23

Amerikaanse belastingdienst komt met nieuwe richtlijnen voor bitcoin (BTC)

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
amerikaanse_belastingdienst_komt_met_nieuwe_richtlijnen_voor_bitcoin_BTC2

Cryptocurrency en de Amerikaanse overheid hebben eigenlijk nooit echt door een deur gekund. De onwilligheid van de VS om cryptocurrency en blockchain effectief op te nemen in haar wet- en regelgeving zou innovatie remmen en startups het land uitdrijven. Nu blijkt echter dat de Internal Revenue Service (IRS) zijn richtlijnen voor de belastingaangifte met betrekking tot cryptocurrency gaat aanpassen, een stap in de goede richting volgens sommigen.
Op dit moment ziet de IRS, de Amerikaanse belastingdienst, cryptocurrency als “activa”, waarmee het in dezelfde categorie als bijvoorbeeld een huis valt. Amerikanen kunnen richtlijnen van de IRS volgen tijdens het doen van belastingaangifte. Echter stammen de richtlijnen omtrent cryptocurrency uit 2014 en zijn daarmee flink verouderd.
Volgens de Wall Street Journal komt de IRS binnenkort met nieuwe richtlijnen. In een brief aan congreslid Tom Emmer schreef de organisatie dat de nieuwe richtlijnen de “methoden voor de berekening van belastingen en andere kwesties aanpakken.”
Met de vernieuwde richtlijnen zal er mogelijk meer duidelijkheid komen over hoe cryptocurrencies worden geclassificeerd door de belastingdienst. Toch lopen de VS ver achter voor wat betreft regelgeving rondom crypto en blockchain.

‘Crypto-industrie verwelkomt Europese banken dankzij MiCa-regulatie’
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Facebook kiest Zwitserland

Als gevolg verkiezen veel projecten andere landen boven de VS. Zo besloot Facebook eerder de Libra Association, de associatie achter de nieuwe cryptocurrency Libra, in Zwitserland te vestigen. Ook het fonds dat de waarde van Libra moet verzekeren zal in Zwitserland gevestigd worden.
Een van de redenen daarvoor is dat Zwitserland, net als een paar andere landen, al een ver uitgewerkt raamwerk heeft geïmplementeerd voor blockchain en cryptocurrency. Zodoende biedt het land meer mogelijkheden en vrijheid voor dergelijke projecten. In Zwitserland is bijvoorbeeld ‘Crypto Valley‘ te vinden in de stad Zug, een gebied waar een grote hoeveelheid blockchain en cryptocurrency-projecten zich hebben gevestigd.
Een paar regelgevers in de VS hebben dit gezien en proberen dan ook de regelgeving binnen het land aan te passen. Zo ontwikkelden de senatoren Todd Young en Ed Markey de Blockchain Promotion Act of 2019. Tijdens de introductie van deze wet in februari van dit jaar zei Young:

Blockchain heeft de potentie om een katalysator te zijn voor duurzame economische groei van alle industrieën in Amerika. Als Amerika leidt in deze ontwikkeling, kunnen we ervoor zorgen dat de voordelen ervan overal worden gedeeld. Blockchain heeft het potentieel om niet alleen financiële en economische voordelen thuis te bieden, maar ook de humanitaire en sociale steun in ontwikkelingslanden zullen baat hebben bij Amerikaans leiderschap.

 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie