Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 15:20

Amerikaanse senator: Crypto worden als securities gereguleerd

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse senator: Crypto worden als securities gereguleerd

Foto: Mahambah/Shutterstock

Een bekende Amerikaanse Senator, Elizabeth Warren, lijkt te werken aan een wetsvoorstel dat ervoor gaat zorgen dat cryptocurrencies als securities, ofwel effecten, gereguleerd zullen worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto regulatie

Dat meldt nieuwsplatform Semafor vandaag. Hoewel de details nog ontbreken, zou het wetsvoorstel zich ook over een aantal zaken zoals belasting, staatsveiligheid en het klimaat buigen. Semafor stelt dat senator Warren ook duidelijk de SEC als uiteindelijke toezichthouder van de crypto markt voor ogen heeft.

“Ze werkt aan cryptowetgeving en gelooft dat financiële toezichthouders, waaronder de SEC, ruime bestaande bevoegdheden hebben om cryptofraude en het illegaal witwassen van geld hard aan te pakken,”.

Warren staat al langer bekend als behoorlijk anti-crypto. Zo sprak zij zich eerder dit jaar nog fel uit over plannen van vermogensbeheerder Fidelity om klanten in staat te stellen om voor hun pensioen te sparen in de vorm van bitcoin (BTC). Daarnaast is Warren altijd voorstander geweest van strenge en hardnekkige toezicht op de markt.

ICE CEO

Ook de CEO van Intercontinental Exchange (ICE), Jeffrey Sprecher, is van mening dat cryptomunten door de SEC gereguleerd moeten worden als securities. Hij sprak gisteren op een conferentie die werd georganiseerd door Goldman Sachs over de kwestie.

Volgens Sprecher zal dergelijke regelgeving de gemiddelde crypto belegger goed doen. Hij stelt namelijk dat het ervoor zal zorgen dat exchanges geen rare fratsen meer uit kunnen halen en dat beleggers veel beter beschermd zullen zijn. Volgens Sprecher is het eigenlijk haast noodzakelijk dat de regulatie van de crypto markt op deze manier in zijn werk zal gaan.

“Wat betekent dat? Het betekent meer transparantie, het betekent gescheiden cliëntenfondsen, de rol van de broker als broker-dealer zal toezicht houden zijn, en de exchanges zullen worden gescheiden van de brokers. De afwikkeling en clearing worden gescheiden van de beurzen.”

Sprecher betoogde ook dat volledig nieuwe regelgeving niet per se nodig is voor crypto, omdat de wettelijke kaders op het gebied van effecten er al zijn en ze “alleen sterker zullen worden geïmplementeerd.”

Echter zal het bestempelen van crypto als securities niet alle projecten goed doen, zoals te zien is met de rechtszaak tussen SEC en Ripple (XRP).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie