Banken in Thailand mogen filialen openen voor crypto-handel

0

De Bank van Thailand (BoT) heeft aangekondigd dat lokale banken filialen mogen openen voor handel in cryptocurrency.

Banken in Thailand mogen sinds 1 augustus digitale tokens uitgeven, services aanbieden in bemiddeling van cryptocurrencies, crypto-bedrijven opstarten en investeren in cryptocurrencies via dochterondernemingen. De banken mogen nog niet direct handel voeren in cryptocurrencies.

Hoewel de banken nu branches mogen starten voor crypto-handel mogen deze branches geen handel in cryptocurrency voeren met haar klanten en het overige publiek. Zij mogen deze handel alleen voeren met andere bedrijven die tevens goedgekeurd zijn door de SEC (Securities and Exchange Commission) van Thailand en de OIC (Office of Insurance Commission).

De nieuwe crypto-filialen mogen ook geen crypto-diensten aanbieden aan het publiek. De filialen zijn bedoeld om investeer-faciliteiten te bieden aan klanten. Behalve als zij willen investeren in munten die helpen bij financiële innovatie of de kwaliteit verbeteren van financiële diensten. Dan kunnen zij de regulerende ‘sandbox’ gebruiken van de Bank van Thailand.

Eerder dit jaar had de BoT een brief naar buiten gebracht waarin stond dat banken in Thailand niet mogen investeren en handelen in cryptocurrencies noch mogen zij exchanges opstarten. Tevens mogen zij niet klanten adviseren in crypto-handel en klanten mogen geen cryptocurrencies kopen met credit cards.

De Thaise regering had in mei regulatie naar buiten gebracht waarin staat dat cryptocurrencies nu vallen onder digitale valuta en daardoor gereguleerd worden door de SEC van Thailand.

Begin juni had de BoT aangegeven dat zij bezig zijn het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency voor handel tussen banken. Deze ‘central bank-issued digital currency’ (CBDC) zou de kosten van transacties alsmede de duur ervan kunnen verminderen. In Juli is Thailand één van de eerste landen ter wereld die regulaties voor ICO (initial coin offerings) heeft ingevoerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws