Rico Engelbarts
05/08/2018 16:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2018 16:29

Banken in Thailand mogen filialen openen voor crypto-handel

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De Bank van Thailand (BoT) heeft aangekondigd dat lokale banken filialen mogen openen voor handel in cryptocurrency.
Banken in Thailand mogen sinds 1 augustus digitale tokens uitgeven, services aanbieden in bemiddeling van cryptocurrencies, crypto-bedrijven opstarten en investeren in cryptocurrencies via dochterondernemingen. De banken mogen nog niet direct handel voeren in cryptocurrencies.
Hoewel de banken nu branches mogen starten voor crypto-handel mogen deze branches geen handel in cryptocurrency voeren met haar klanten en het overige publiek. Zij mogen deze handel alleen voeren met andere bedrijven die tevens goedgekeurd zijn door de SEC (Securities and Exchange Commission) van Thailand en de OIC (Office of Insurance Commission).
De nieuwe crypto-filialen mogen ook geen crypto-diensten aanbieden aan het publiek. De filialen zijn bedoeld om investeer-faciliteiten te bieden aan klanten. Behalve als zij willen investeren in munten die helpen bij financiële innovatie of de kwaliteit verbeteren van financiële diensten. Dan kunnen zij de regulerende ‘sandbox’ gebruiken van de Bank van Thailand.
Eerder dit jaar had de BoT een brief naar buiten gebracht waarin stond dat banken in Thailand niet mogen investeren en handelen in cryptocurrencies noch mogen zij exchanges opstarten. Tevens mogen zij niet klanten adviseren in crypto-handel en klanten mogen geen cryptocurrencies kopen met credit cards.
De Thaise regering had in mei regulatie naar buiten gebracht waarin staat dat cryptocurrencies nu vallen onder digitale valuta en daardoor gereguleerd worden door de SEC van Thailand.
Begin juni had de BoT aangegeven dat zij bezig zijn het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency voor handel tussen banken. Deze ‘central bank-issued digital currency’ (CBDC) zou de kosten van transacties alsmede de duur ervan kunnen verminderen. In Juli is Thailand één van de eerste landen ter wereld die regulaties voor ICO (initial coin offerings) heeft ingevoerd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie