Shane Kuijpers
27/01/2022 20:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 20:35

Belgische politicus ontvangt bitcoins als jaarsalaris

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Belgische politicus ontvangt bitcoins als jaarsalaris

Foto: Ram Kay/Shutterstock

Je salaris in bitcoin (BTC) ontvangen is een thema wat recentelijk wel vaker aan bod is gekomen. In navolging van Eric Adams, burgemeester van New York en Francis Suarez, burgemeester van Miami is het nu de beurt aan Christophe de Beukelaer. Het Belgische parlementslid van Brussel gaat zijn volledige salaris van 2022 in bitcoin ontvangen en is daarmee de eerste Europese politicus.

Waar de twee Amerikaanse burgemeesters hebben besloten om hun eerste (Suarez) en eerste drie (Adams) maandsalarissen in crypto te krijgen gaat De Beukelaer nog een stapje verder. De politicus gelooft naar eigen zeggen in het digitale goud. Hierdoor heeft hij dus besloten om zijn jaarsalaris om te laten zetten naar bitcoin. Naar verluidt zou dit om zo’n €5.500 per maand gaan. 

In een uitgebreid statement zei De Beukelaer onder andere het volgende:

“Met deze actie wil ik blijk geven van mijn vertrouwen in een financiële wereld in wording, een transparantere financiële wereld, die toegankelijker is omdat deze gedecentraliseerd is. Het wordt niet bestuurd door een paar mensen die besluiten meer of minder bankbiljetten te drukken zonder enige parlementaire controle of debat. Vandaag de dag drukken centrale banken bankbiljetten zonder dat iemand het erover heeft. Toch heeft inflatie een groot effect op het welzijn van mensen. Zijn cryptocurrencies een tweede financiële wereld, anders georganiseerd, gedecentraliseerd en in handen van burgers? Het is een vorm van monetaire tegenmacht zonder tussenpersoon.”

Het Brusselse parlementslid wil van de Belgische hoofdstad een Europese crypto hoofdstad maken. Zijn salaris wordt omgezet naar bitcoin met behulp van het Belgische crypto bedrijf Bit4You.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin salaris is niet zonder risico

Dat bitcoin salaris niet zonder risico is beseft De Beukelaer zich maar al te goed. Hij geeft aan dat hij op de hoogte is van de mogelijke gevaren, maar toch gelooft hij in de lange termijn mogelijkheden van bitcoin. Zo hoopt hij ook dat België actiever bezig gaat zijn met crypto en blockchain adoptie.

Het volatiele karakter van de digitale munt is overigens waar het risico van een bitcoin salaris in zit. Zo weet ondertussen ook Odell Beckham Jr. De NFL-ster besloot om net als Christophe zijn jaarsalaris te ontvangen in bitcoin. Beckham Jr. ondertekende zijn contract echter toen de koers van bitcoin in de buurt stond van een all-time high. Daar is op dit moment, helaas voor Odell, geen sprake van.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie