Wessel Kersting Wessel Kersting
13/07/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 16:15

Beslissing bitcoin ETF ARK 21Shares opnieuw uitgesteld door SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Beslissing bitcoin ETF ARK 21Shares opnieuw uitgesteld door SEC

Foto: WEIBEL Christophe/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC), een Amerikaanse toezichthouder van verschillende effectenbeurzen, heeft wederom om uitstel gevraagd om een beslissing te maken over de ARK 21Shares spot bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag.

De SEC heeft normaliter 45 dagen om een beslissing te maken. In speciale gevallen hebben zij ook de mogelijkheid om voor uitstel te vragen. Dit geeft de SEC in totaal 90 dagen. De SEC stelt in het geval van de aanvraag van ARK de definitieve beslissing uit met 45 dagen, waardoor ze in totaal 90 dagen hebben gehad. De nieuwe datum staat hierdoor op 30 augustus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC’s uitstelgedrag bitcoin ETF’s

De SEC heeft echter goed gebruik gemaakt van deze regel wat betreft de spot bitcoin ETF’s over de afgelopen maanden. In december heeft de SEC ervoor gekozen om zowel de aanvraag voor een bitcoin ETF van Grayscale als Bitwise uit te stellen met 45 dagen

Matthew DeLesDernier, de adjunct-secretaris van de SEC, heeft in een rapport aangegeven dat het uitstellen van de beslissing hier de juiste keuze was. Ze geven aan dat ze genoeg tijd nodig hebben om een eerlijke beslissing te maken.

De aanvraag voor de ARK 21Shares spot Bitcoin ETF was in eerste instantie ingediend in mei. In juni hebben ze de aanvraag aangepast. Hierbij hebben ze aangevraagd of de aandelen van de ETF op de Cboe BZX Exchange (BZX) aangeboden mogen worden.

Advertentie

Grayscale niet eens met beslissing SEC over BTC ETF

Tot nu toe elke keer dat de SEC een beslissing uitstelt, wordt de aanvraag later afgekeurd. Dit zagen we bij de aanvragen van VanEck en WisdomTree. Onlangs zagen we dit ook bij de aanvraag van Grayscale gebeuren.

Ook heeft Grayscale aangekondigd dat ze de SEC willen aanklagen voor het afwijzen van hun aanvraag. De advocaten van Grayscale zeggen dat de beslissing van de SEC “arbitrair en wispelturig” was. Zij willen dat er een rechterlijke controle komt over deze zaak en hebben een willen een volledige juridische strijd aangaan.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie