Kevin Schijven Kevin Schijven
30/06/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2020 13:06

Bitcoin (BTC) betaalkaartenuitgevers Crypto.com en Wirecard hervatten diensten na opheffing restricties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) betaalkaartenuitgevers Crypto.com en Wirecard hervatten diensten na opheffing restricties

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft de restricties die het Crypto.com onlangs had opgelegd weer opgeheven. Dat kondigt de FCA op 29 juni aan middels een persbericht.
Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Crypto.com, een bekende betaalkaartprovider voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, zijn diensten had gestaakt. Het bedrijf is namelijk onderdeel van WireCard dat eerder deze maand bijna 2 miljard euro kwijtraakte. Accountancybedrijf Ernst & Young zegt dat het wellicht om boekhoudfraude gaat.
De FCA heeft nu toestemming gegeven aan WireCard Card Solutions (WCS) om zijn diensten te hervatten. Het bedrijf zou namelijk aan “bepaalde voorwaarden hebben voldaan die nodig zijn om de beperkingen op te heffen die de FCA eraan heeft opgelegd.”
Dat betekent dat ook de crypto-betaalkaarten van Crypto.com nu weer gebruikt kunnen worden. Crypto.com meldt op 30 juni dat het zijn diensten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Europa heeft hervat. Het bedrijf meldt dat klanten wel weer eerst hun kaarten moeten bijvullen alvorens gebruik.
Ondertussen eisen verschillende partijen in Duitsland om een parlementair onderzoek naar WireCard. Het bedrijf stortte vorige week in toen het nieuws naar buiten kwam over de verloren miljarden en vervolgens de aandelenkoers kelderde. Ook eisen de parlementariërs onderzoek naar de betrokken toezichthouders die dit voor hun neus hebben zien gebeuren.
De koers van WireCard AG is sinds gisteren weer aan het stijgen. Deze stond 17 juni nog op 104,50 euro, daalde vervolgens toen helemaal naar 1,28 euro op 26 juni. Op 30 juni staat de koerswaarde op 6,35 euro.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie