Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) betaalkaartenuitgevers Crypto.com en Wirecard hervatten diensten na opheffing restricties

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft de restricties die het Crypto.com onlangs had opgelegd weer opgeheven. Dat kondigt de FCA op 29 juni aan middels een persbericht.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Crypto.com, een bekende betaalkaartprovider voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, zijn diensten had gestaakt. Het bedrijf is namelijk onderdeel van WireCard dat eerder deze maand bijna 2 miljard euro kwijtraakte. Accountancybedrijf Ernst & Young zegt dat het wellicht om boekhoudfraude gaat.

- Advertentie -

De FCA heeft nu toestemming gegeven aan WireCard Card Solutions (WCS) om zijn diensten te hervatten. Het bedrijf zou namelijk aan “bepaalde voorwaarden hebben voldaan die nodig zijn om de beperkingen op te heffen die de FCA eraan heeft opgelegd.”

Dat betekent dat ook de crypto-betaalkaarten van Crypto.com nu weer gebruikt kunnen worden. Crypto.com meldt op 30 juni dat het zijn diensten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Europa heeft hervat. Het bedrijf meldt dat klanten wel weer eerst hun kaarten moeten bijvullen alvorens gebruik.

Ondertussen eisen verschillende partijen in Duitsland om een parlementair onderzoek naar WireCard. Het bedrijf stortte vorige week in toen het nieuws naar buiten kwam over de verloren miljarden en vervolgens de aandelenkoers kelderde. Ook eisen de parlementariërs onderzoek naar de betrokken toezichthouders die dit voor hun neus hebben zien gebeuren.

De koers van WireCard AG is sinds gisteren weer aan het stijgen. Deze stond 17 juni nog op 104,50 euro, daalde vervolgens toen helemaal naar 1,28 euro op 26 juni. Op 30 juni staat de koerswaarde op 6,35 euro.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.305,12 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.196,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.241,44 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.257,71 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.258,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...