Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2020 11:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 11:28

Bitcoin (BTC) en andere crypto derivaten zijn binnenkort verboden in Groot Brittannië

De Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, verbiedt vanaf 6 januari 2021 de handel van cryptocurrency derivaten voor particuliere investeerders. Dat kondigt de FCA op 6 oktober aan:


Vanaf 6 januari 2021 mogen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk geen crypto-derivaten als futurescontracten en optiecontracten meer aan particuliere consumenten aanbieden.
Volgens de FCA zouden crypto-derivaten “ongeschikt” zijn voor particulieren. Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zouden namelijk geen betrouwbare basis hebben voor hun monetaire waarde, gevoelig zijn voor misbruik, hackers en criminaliteit, en de koersen ervan zouden extreem volatiel zijn. Tevens zegt de FCA dat er een gebrek zou zijn aan begrip onder particuliere consumenten.

Dit verbod weerspiegelt hoe serieus we de mogelijke schade voor particuliere klanten van deze producten zien. De bescherming van consumenten staat hier voorop.

Aldus Sheldon Mills, interim-directeur Strategie en concurrentie bij de FCA. De FCA beweert dat particulieren met dit verbod in totaal ongeveer £53 miljoen ($62.5 miljoen/€58 miljoen) zouden besparen.
Een aantal Britse bedrijven zullen hierdoor hard geraakt worden, waaronder CoinShares dat zogenaamde exchange-traded notes (ETN’s) van cryptocurrencies aanbiedt. Het wetsvoorstel werd vorig jaar al ingediend en CoinShares draaide campagne ertegen, maar dat blijkt dus tevergeefs te zijn geweest.
De FCA beweert dat particulieren niet vertrouwd kunnen worden zelf te oordelen over de risico’s die deze handel met zich meebrengt. Langzamerhand zijn steeds meer overheden strengere regelgeving aan het opstellen omtrent de crypto-sector. In Nederland hanteert De Nederlandsche Bank (DNB) strengere maatregelen dan Europa voorschrijft en in de VS werd onlangs BitMEX aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie