Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/06/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2020 11:05

Bitcoin (BTC) en crypto-rekeningen bevroren in China, grootschalige actie tegen witwassen gestart

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) en crypto-rekeningen bevroren in China, grootschalige actie tegen witwassen gestart

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Duizenden bankrekeningen zijn door de Chinese politie bevroren om zo illegale praktijken hard aan te pakken. De bankrekeningen zijn van cryptocurrency traders. Deze traders hebben zich niet per se schuldig gemaakt aan zaken die niet mogen en zouden naar zeggen weer actief gemaakt kunnen worden als er geen bewijs wordt gevonden dat erop wijst dat zij iets te maken hebben met illegale zaken.
De politie van de Guangdong provincie heeft bankrekeningen van over-the-counter (OTC) cryptocurrency traders uit het land bevroren. Chinese media hebben maandag in een artikel aangegeven dat er ongeveer 4.000 bankrekeningen bevroren zijn sinds 4 juni vanwege verdenking van illegale activiteiten, waaronder het witwassen van geld.
Iemand die een bevroren rekeningen bezit hoeft zich hier echter niet schuldig aan gemaakt te hebben, en mocht er geen bewijs zijn dat het tegendeel bewijst zal de rekening gewoon weer actief worden gemaakt. Zo heeft een trader bekendgemaakt dat zijn rekening was bevroren, simpelweg omdat hij crypto kocht met yuan via een bekende exchange vorige week.
De Chinese politie zet alles op alles om hard op te treden tegen telecomfraude, cryptocurrency oplichting en gokken. Dit is ook de reden dat zij hebben besloten om bankrekeningen te bevriezen. Zelfs sommige rekeningen die al maanden inactief waren zijn bevroren. In de publicatie staat ook dat de Autoriteiten zeggen dat Tether (USDT) het meest is gebruikt bij illegale activiteiten.
De centale bank van China, the People’s Bank of China (PBOC), heeft laten weten dat ook vele crypto startups zullen worden onderzocht door de politie en financiële bureaus. Sinds dat PBOC crypto exchanges heeft gesloten gebruiken traders in China nu peer-to-peer OTC om toch hun yuan om te kunnen wisselen naar cryptocurrencies.
Cryptocurrencies zijn echter wel legaal in China nadat verschillende rechtbanken dit besloten hebben. De Shanghai No.1 Intermediate People’s Court heeft aangegeven dat Bitcoin een asset is die is beschermd door de wet. Shenzhen Futian District People’s Court zei dat Ethereum legaal is met daadwerkelijke economische waarde. Positieve berichten voor de cryptowereld!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie