Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en crypto-rekeningen bevroren in China, grootschalige actie tegen witwassen gestart

Duizenden bankrekeningen zijn door de Chinese politie bevroren om zo illegale praktijken hard aan te pakken. De bankrekeningen zijn van cryptocurrency traders. Deze traders hebben zich niet per se schuldig gemaakt aan zaken die niet mogen en zouden naar zeggen weer actief gemaakt kunnen worden als er geen bewijs wordt gevonden dat erop wijst dat zij iets te maken hebben met illegale zaken.

De politie van de Guangdong provincie heeft bankrekeningen van over-the-counter (OTC) cryptocurrency traders uit het land bevroren. Chinese media hebben maandag in een artikel aangegeven dat er ongeveer 4.000 bankrekeningen bevroren zijn sinds 4 juni vanwege verdenking van illegale activiteiten, waaronder het witwassen van geld.

- Advertentie -

Iemand die een bevroren rekeningen bezit hoeft zich hier echter niet schuldig aan gemaakt te hebben, en mocht er geen bewijs zijn dat het tegendeel bewijst zal de rekening gewoon weer actief worden gemaakt. Zo heeft een trader bekendgemaakt dat zijn rekening was bevroren, simpelweg omdat hij crypto kocht met yuan via een bekende exchange vorige week.

De Chinese politie zet alles op alles om hard op te treden tegen telecomfraude, cryptocurrency oplichting en gokken. Dit is ook de reden dat zij hebben besloten om bankrekeningen te bevriezen. Zelfs sommige rekeningen die al maanden inactief waren zijn bevroren. In de publicatie staat ook dat de Autoriteiten zeggen dat Tether (USDT) het meest is gebruikt bij illegale activiteiten.

De centale bank van China, the People’s Bank of China (PBOC), heeft laten weten dat ook vele crypto startups zullen worden onderzocht door de politie en financiële bureaus. Sinds dat PBOC crypto exchanges heeft gesloten gebruiken traders in China nu peer-to-peer OTC om toch hun yuan om te kunnen wisselen naar cryptocurrencies.

Cryptocurrencies zijn echter wel legaal in China nadat verschillende rechtbanken dit besloten hebben. De Shanghai No.1 Intermediate People’s Court heeft aangegeven dat Bitcoin een asset is die is beschermd door de wet. Shenzhen Futian District People’s Court zei dat Ethereum legaal is met daadwerkelijke economische waarde. Positieve berichten voor de cryptowereld!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.307,25 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.307,25 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...