Timo Bult Timo Bult
30/05/2020 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2020 13:14

Bitcoin (BTC) mag officieel onderdeel zijn van testament in China door nieuwe wet

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) mag officieel onderdeel zijn van testament in China door nieuwe wet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Chinese parlement heeft op 28 mei een wet aangenomen waardoor “virtuele activa” waaronder cryptocurrencies onderdeel zijn geworden van de civiele wetgeving. Met de nieuwe “Inheritance Law” hebben Chinezen nu het recht om ook hun internetbezittingen aan nabestaanden te schenken.
Eerder deze week werd het wetsvoorstel ingestuurd. Persbureau Xinhua heeft bevestigd dat de wet officieel is aangenomen door het Chinese parlement. Vanaf 1 januari 2021 zijn cryptocurrencies, en dus ook bitcoin (BTC), officieel onderdeel van de wet.
Wat dit in de praktijk betekent is dat wanneer een Chinees staatsburger virtuele activa zoals bitcoin of ethereum bezit, deze op een legale wijze middels een testament kunnen worden verdeeld. Dit geldt overigens niet alleen voor crypto, ook in-game valuta en andere internetbezittingen mogen officieel onderdeel zijn van een testament.
China loopt in vergelijking met andere landen in de wereld voor wanneer het aankomt op regelgeving en adoptie van blockchain. Hiervoor waarschuwde onder andere Ripple CEO Brad Garlinghouse onlangs. Volgens hem moeten de Verenigde Staten crypto omarmen om niet verder achterop te raken.
De sterke groei van de sector in China werd begin dit jaar duidelijk. Volgens gegevens van LongHash bleek toen dat er maar liefst 26.000 blockchain-bedrijven in het land zijn geregistreerd.
De nieuwe wet is een nieuwe stap van China in de richting van de adoptie van digitale valuta. Dit is overigens niet per se goed nieuws voor bitcoin. De nummer 1 cryptocurrency is namelijk vooralsnog moeilijk te gebruiken, onder andere vanwege de ban op cryptocurrency-exchanges.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie