Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Bitcoin (BTC) mag officieel onderdeel zijn van testament in China door nieuwe...

Bitcoin (BTC) mag officieel onderdeel zijn van testament in China door nieuwe wet

Het Chinese parlement heeft op 28 mei een wet aangenomen waardoor “virtuele activa” waaronder cryptocurrencies onderdeel zijn geworden van de civiele wetgeving. Met de nieuwe “Inheritance Law” hebben Chinezen nu het recht om ook hun internetbezittingen aan nabestaanden te schenken.

Eerder deze week werd het wetsvoorstel ingestuurd. Persbureau Xinhua heeft bevestigd dat de wet officieel is aangenomen door het Chinese parlement. Vanaf 1 januari 2021 zijn cryptocurrencies, en dus ook bitcoin (BTC), officieel onderdeel van de wet.

- Advertentie -

Wat dit in de praktijk betekent is dat wanneer een Chinees staatsburger virtuele activa zoals bitcoin of ethereum bezit, deze op een legale wijze middels een testament kunnen worden verdeeld. Dit geldt overigens niet alleen voor crypto, ook in-game valuta en andere internetbezittingen mogen officieel onderdeel zijn van een testament.

China loopt in vergelijking met andere landen in de wereld voor wanneer het aankomt op regelgeving en adoptie van blockchain. Hiervoor waarschuwde onder andere Ripple CEO Brad Garlinghouse onlangs. Volgens hem moeten de Verenigde Staten crypto omarmen om niet verder achterop te raken.

De sterke groei van de sector in China werd begin dit jaar duidelijk. Volgens gegevens van LongHash bleek toen dat er maar liefst 26.000 blockchain-bedrijven in het land zijn geregistreerd.

De nieuwe wet is een nieuwe stap van China in de richting van de adoptie van digitale valuta. Dit is overigens niet per se goed nieuws voor bitcoin. De nummer 1 cryptocurrency is namelijk vooralsnog moeilijk te gebruiken, onder andere vanwege de ban op cryptocurrency-exchanges.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.342,77 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.233,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.295,89 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.296,97 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.297,42 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...