Rico Engelbarts
02/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2020 07:00

China vaart mee op de blockchain hype, 80.000 geregistreerde bedrijven

Nieuws
China vaart mee op de blockchain hype, 80.000 geregistreerde bedrijven

De vele blockchain-initiatieven in China vergroten de ambitie van het land om in de nabije toekomst één van de grootste superkrachten ter wereld te worden. Naast de berichtgeving waarin dit nieuws werd gepubliceerd, werden ook de nieuwste statistieken over het aantal blockchain-georiënteerde bedrijven in het land vrijgegeven.
Volgens gegevens van LongHash zijn er meer dan 26.000 blockchain-bedrijven in het land actief van de bijna 80.000 die wettelijk zijn geregistreerd in China.
Guangdong, één van de kustprovincies in Zuidoost-China, heeft het grootste aantal blockchain-bedrijven met een indrukwekkend totaal van meer dan 22.000 geregistreerde en actieve bedrijven in de regio. Wat hier interessant aan is, is dat de overheid van de provincie onlangs een op blockchain gebaseerd financieringsplatform heeft gelanceerd.
Bovendien is er de Yunnan-regio met meer dan 5.000 blockchain-bedrijven en de regio Guangxi heeft ook meer dan 5.000 geregistreerde werkmaatschappijen in het land.
Pas in 2018 kregen de cijfers op verschillende platformen tractie, net nadat de crypto-industrie groot begon te worden over de gehele wereld. Daarnaast werd de Chinese equivalent van Google genaamd Baidu één van de eerste grote technische platformen die haar openbare beta blockchain-netwerk lanceerde. De Chinese technologiegigant heeft een open blockchain-netwerk genaamd Xuperchain uitgerold in een poging kleine en middelgrote bedrijven in staat te stellen hun eigen gedecentraliseerde apps (dApps) uit te geven.
Alibaba’s Ant Financial, voorheen bekend als Alipay Ali, heeft plannen om in februari van dit jaar met haar eigen gedetailleerde lijst van Chinese blockchain-netwerken te komen. Interessant om in de gaten te houden, want de kennis omtrent veel projecten in China is vrij beperkt.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie