Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en zelfs monero (XMR) transacties mogelijk getraceerd met deze Russische tool

De Russische Federale Financiële Monitoringsdienst, een belangrijke financiële toezichthouder, is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een tool om cryptocurrency-transacties te volgen. Het zou naast transacties met grote crypto’s als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ook transacties met privacy coins als monero (XMR) deels kunnen volgen. Het Russische nieuwsagentschap RBC deed op 10 augustus verslag over de ontwikkeling.

Het nieuwe systeem, “Transparent Blockchain” genaamd, heeft voornamelijk als doel illegale transacties te volgen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om transacties tussen criminelen en witwaspraktijken.

- Advertentie -

Transacties met bitcoin zijn niet volledig anoniem. Alle transacties worden namelijk op de publieke blockchain vastgelegd, echter wordt er bij deze transacties geen naam of andere persoonlijke informatie verstrekt. Wel is er een publiek wallet adres zichtbaar op de blockchain.

Het is hierdoor mogelijk om met complexe software enigszins te achterhalen wie er achter een wallet zit door patronen te herkennen. Met de nieuwe tool moet dit nog gemakkelijker worden. Opvallend is echter dat de oplossing middels Artificial Intelligence (AI) ook transacties met monero en dash (DASH) deels zou kunnen volgen.

Dit is opvallend omdat monero en DASH privacy coins zijn waarmee volledig anonieme transacties gedaan kunnen worden. Begin dit jaar verklaarde een Europol expert nog dat transacties met de crypto onmogelijk getraceerd kunnen worden. Hoe de Russische oplossing dit wel gaat lukken is niet bekend.

Onlangs werd in Rusland een nieuwe wet aangenomen. De nieuwe wet verbiedt bitcoin en crypto-betalingen voor commerciële doeleinden. Een volledige ban op crypto blijft hiermee uit in Rusland.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.385,34 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.385,34 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...