Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Monero (XMR) transacties kunnen niet worden getraceerd, aldus Europol Expert

Een Europol-functionaris heeft bevestigd dat de transacties van de privacy-georiënteerde cryptocurrency monero (XMR) ondanks uitgebreid onderzoek niet kunnen worden getraceerd.

Volgens Jerek Jakubcek, een strategie-analist bij Europol, zijn transacties die zijn uitgevoerd op de Monero-blockchain nagenoeg ontraceerbaar. Jakubcek kwam met deze conclusie naar voren in een webinar van Blockchain Alliance, gewijd aan de functionaliteit van privacy-gerichte cryptocurrencies. Hij zei:

Omdat de verdachte een combinatie van Tor en Monero gebruikte, konden we de transacties niet traceren. We konden de IP-adressen niet traceren. Wat betekent dat we tegen een muur aan liepen

- Advertentie -

Hij voegde eraan toe dat de transacties in eerste instantie werden getraceerd op de Bitcoin-blockchain en zichtbaar waren, en vervolgde “dat is waarom we redelijk ver konden komen.” Zodra het geld van BTC naar XMR werd verplaatst, merkte hij echter op dat “dat het punt was waarop het onderzoek werd beëindigd.”

Hoewel cryptocurrencies zoals bitcoin en ether (ETH) op een ​​openbare blockchain draaien waarbij iedereen toegang heeft om alle uitgevoerde transacties en adressen te bekijken, is deze informatie compleet afgeschermd op de Monero-blockchain.

Autoriteiten over de hele wereld hebben aangegeven zeer bezorgd te zijn over anonieme cryptocurrency-transacties. Eerder dit jaar zagen we dat de Nederlandse fiscale inlichtingen en opsporingsdienst (FIOD), met hulp van Europol en Luxemburgse autoriteiten, beslag legde op één van ‘s werelds grootste crypto witwas websites, Bestmixer. De dienst werd gebruikt om de herkomst van het geld te maskeren.

Deze bezorgdheid omtrent regelgeving met betrekking tot privacy coins heeft ertoe geleid dat steeds meer cryptocurrency exchanges dergelijke coins niet meer ondersteunen op hun platform.

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse  van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.228,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.197,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.257,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.262,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.288,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.197,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.228,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.257,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.262,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.288,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...