Shane Kuijpers
22/05/2021 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 18:55

Bitcoin (BTC) exchanges in Hongkong alleen nog maar toegankelijk voor professionele beleggers

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) exchanges in Hongkong alleen nog maar toegankelijk voor professionele beleggers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Beleggen in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency gaat moeilijker worden in Hongkong. Na een consult van het Financial Services and the Treasury Bureau (FSTB) wat gisteren plaatsvond, is de conclusie dat crypto exchanges licenties zullen moeten krijgen van de markttoezichthouder. Daarnaast moeten ze hun diensten alleen nog maar aanbieden aan ‘professionele’ beleggers. Kleinschalige beleggers kunnen hierdoor niet maar actief zijn op de cryptomarkt. In Singapore, bijvoorbeeld, zijn licenties ook verplicht, maar kleine investeerders mogen daar wel nog altijd klant zijn.

Om de status van professionele belegger te verkrijgen moet je als belegger een portefeuille van minimaal 8 miljoen Hongkongse dollar bezitten, omgerekend zo’n $1,03 miljoen. Dit is volgens de wetgeving van Hongkong.

Het FSTB is al geruime tijd aan het overleggen om het huidige systeem aan te passen. Momenteel kunnen crypto exchanges in Hongkong al een vergunning aanvragen, maar dat zijn ze niet verplicht. Als de wetswijziging er doorheen komt zijn ze dat dus wel. Vergunningen kunnen aangevraagd worden bij de Securities and Futures Commission. 

Hongkong heeft veel crypto exchanges, waaronder een paar van de grootste ter wereld. De beslissing om beleggen voor nagenoeg iedereen onmogelijk te maken kan op veel weerstand en kritiek rekenen. Kleine investeerders verzetten zich tegen de beslissing en vinden de regelgeving geen goed idee. Ze denken dat de grote exchanges de stad hierdoor wel eens zouden kunnen verlaten en daarmee ook veel investeerders, die de ongereguleerde markten op zouden gaan.

Strenger wordende regelgevingen komen wel vaker voor in de crypto-industrie. Berichtgeving uit China leidde onlangs nog tot een behoorlijke markt crash.

Het gaat hier overigens nog wel om een voorstel en geen definitief besluit. Het FSTB gaat het voorstel voorleggen tijdens de wetgevende vergadering van Hongkong, zo blijkt uit een rapport van Reuters.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie