Timo Bult Timo Bult
09/06/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2020 19:05

'Bitcoin (BTC) is een geweldig oppotmiddel,' stelt Amerikaanse politicus Warren Davidson

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Bitcoin (BTC) is een geweldig oppotmiddel,' stelt Amerikaanse politicus Warren Davidson

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Warren Earl Davidson, een afgevaardigde voor de staat Ohio in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft zich tijdens de Unchained podcast positief over bitcoin (BTC) uitgelaten. Daarnaast ging Davidson ook in op zijn wetsvoorstel dat hij eind 2018 indiende.
Het wetsvoorstel waar Davidson en zijn collega Darren Soto bekend van zijn heet de “Token Taxonomy Act of 2018” en is bedoeld om bedrijven binnen de blockchain-industrie meer zekerheid te bieden. Zo wordt verduidelijkt hoe cryptocurrencies gereguleerd dienen te worden zonder dat de ontwikkelingen en innovaties binnen de industrie worden verhinderd.
Davidson liet zich tijdens het interview ook uit over bitcoin. Op de vraag hoe hij met de cryptocurrency in aanraking kwam, antwoordde hij:

“Ik was al vroeg geïnteresseerd in Bitcoin omdat we in de productie [Davidson was eigenaar van fabrieken] veel internationale betalingen deden en het heeft alle betalingssysteemproblemen die mensen vast herkennen … en dus moest je geld overmaken dat was gewoon erg onhandig omdat je bijvoorbeeld niet rechtstreeks naar China kon overboeken.”

Davidson vond bitcoin “een elegante oplossing” en een “best wel goed idee” toen het eenmaal aan populariteit begon te winnen in de wereld. Toch denkt Davidson dat bitcoin als nationale valuta invoeren niet per se een goed idee is:

De moderne monetaire theorie gelooft dat als je een centrale bank hebt, je gewoon [geld] kunt blijven drukken. Dat is niet wat de geschiedenis laat zien, en eerlijk gezegd is het de logica dat je de waarde van ieders geld kunt verwateren en dat er geen consequenties voor zijn, en dat is volkomen irrationeel.

Dus mensen in de crypto-ruimte, en natuurlijk de Bitcoin-fans, zullen het misleidende argument zien voor wat het is, maar ik denk dat als je Bitcoin als je nationale valuta had, je het gebrek aan flexibiliteit zou zien dat het zou voorzien in een centrale bank in een situatie als deze.

Ik zie Bitcoin persoonlijk als een soort digitaal goud versus een echte valuta. Ik denk dat het een geweldige veilige haven is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie