Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) is een geweldig oppotmiddel,’ stelt Amerikaanse politicus Warren Davidson

Warren Earl Davidson, een afgevaardigde voor de staat Ohio in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft zich tijdens de Unchained podcast positief over bitcoin (BTC) uitgelaten. Daarnaast ging Davidson ook in op zijn wetsvoorstel dat hij eind 2018 indiende.

Het wetsvoorstel waar Davidson en zijn collega Darren Soto bekend van zijn heet de “Token Taxonomy Act of 2018” en is bedoeld om bedrijven binnen de blockchain-industrie meer zekerheid te bieden. Zo wordt verduidelijkt hoe cryptocurrencies gereguleerd dienen te worden zonder dat de ontwikkelingen en innovaties binnen de industrie worden verhinderd.

- Advertentie -

Davidson liet zich tijdens het interview ook uit over bitcoin. Op de vraag hoe hij met de cryptocurrency in aanraking kwam, antwoordde hij:

“Ik was al vroeg geïnteresseerd in Bitcoin omdat we in de productie [Davidson was eigenaar van fabrieken] veel internationale betalingen deden en het heeft alle betalingssysteemproblemen die mensen vast herkennen … en dus moest je geld overmaken dat was gewoon erg onhandig omdat je bijvoorbeeld niet rechtstreeks naar China kon overboeken.”

Davidson vond bitcoin “een elegante oplossing” en een “best wel goed idee” toen het eenmaal aan populariteit begon te winnen in de wereld. Toch denkt Davidson dat bitcoin als nationale valuta invoeren niet per se een goed idee is:

De moderne monetaire theorie gelooft dat als je een centrale bank hebt, je gewoon [geld] kunt blijven drukken. Dat is niet wat de geschiedenis laat zien, en eerlijk gezegd is het de logica dat je de waarde van ieders geld kunt verwateren en dat er geen consequenties voor zijn, en dat is volkomen irrationeel.

Dus mensen in de crypto-ruimte, en natuurlijk de Bitcoin-fans, zullen het misleidende argument zien voor wat het is, maar ik denk dat als je Bitcoin als je nationale valuta had, je het gebrek aan flexibiliteit zou zien dat het zou voorzien in een centrale bank in een situatie als deze.

Ik zie Bitcoin persoonlijk als een soort digitaal goud versus een echte valuta. Ik denk dat het een geweldige veilige haven is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.215,34 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.215,34 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...