Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Nieuw Amerikaans cryptocurrency wetsvoorstel klaar om te worden ingediend

In de Verenigde Staten wordt deze maand een cryptocurrency-wetsvoorstel ingediend bij het Congres. De Token Taxonomy Act, afgekort TTA, zal verschillende aanpassingen in de wetgeving voorstellen met betrekking tot cryptocurrencies.

De voornaamste reden dat Warren Davidson en Darren Soto dit wetsvoorstel indienen is om er voor te zorgen de de VS niet achterop raakt in de wereldwijde blockchain-race. Té strikte regelgeving zou namelijk volgens de twee innovatie de kop indrukken. Het voorstel stelt ook een aantal veranderingen in het belastingbeleid voor waardoor het doen van aangifte met betrekking tot cryptocurrency-inkomsten makkelijker wordt.

- Advertentie -

Naast het voorstel voor een “light-touch“-beleid voor de crypto-industrie stellen de twee ook voor cryptocurrencies niet meer als effecten te beschouwen. Omdat crypto’s op dit moment nog als effecten worden beschouwd, is de Securities and Exchange Commission (SEC) de toezichthouder. Gezien de SEC beslissing maakt op basis van relatief verouderde wetgeving is dit niet ideaal voor de ontwikkeling van de industrie.

Davidson zei over het voorstel:

Dit wetsvoorstel geeft de zekerheid die Amerikaanse markt nodig heeft om te kunnen concurreren met Singapore, Zwitserland en andere landen die hun DLT-economieën agressief laten groeien.

Sommige landen werken actief aan het ontwikkelen van de blockchain- en crypto-industrie. Italië maakte bijvoorbeeld onlangs nog bekend dat het land waarmerken, gegeven door blockchains, toe te zullen staan als officieel bewijsmateriaal.

Ierland voerde daarnaast afgelopen januari nieuwe wetgeving door waarmee het witwassen van geld met behulp van crypto moeilijker wordt gemaakt.

Uiteindelijk zijn het vooral de overheden van landen die bepalen of de crypto-industrie echt tot bloei gaat komen. Té veel regulering is slecht voor innovatie, te weinig zorgt juist voor een wild-west scenario. Op 14 februari zal de Amerikaanse Token Taxonomy Act officieel ingediend worden, waarna het het proces voor nieuwe wetgeving doorloopt. Vanaf dan zullen we weten of de wet wordt aangenomen en welke impact het zal gaan hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.227,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.021,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.061,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.091,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.111,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.227,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.021,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.061,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.091,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.111,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...