italiaanse_senaat_wil_verificatie_van_documenten_met_blockchain_legaliseren

Italiaanse senaat wil verificatie van documenten met blockchain legaliseren

De Italiaanse senaat publiceerde recentelijk een wetsvoorstel waarmee de officiële verificatie van documenten met behulp van blockchain en smart contracts gelegaliseerd zou kunnen worden. Dit is een grote stap die onder andere elektronische handtekeningen met blockchain mogelijk zou kunnen maken.

Als de wet wordt aangenomen dan zouden documenten die op een blockchain staan officieel geverifieerd kunnen worden met een tijdstempel die de blockchain aan het document toekent. Hierdoor kan van dergelijke documenten bewezen worden dat, sinds deze op de blockchain staan, deze onveranderd zijn:

Een gedistribueerd grootboek produceert de rechtsgevolgen van de elektronische waarmerken als bedoeld in artikel 41 van EU-verordening nr. 910/2014

Het wetsvoorstel definieert daarnaast de termen blockchain, gedistribueerd grootboek en smart contract. Het is een een grote stap in de richting van legalisatie van blockchain in Italië, dat als doel heeft “bedrijven en het openbaar bestuur te ondersteunen en processen te vereenvoudigen.”

Advertentie

Dergelijke wetgeving zou bovendien digitale identificatie en elektronische handtekeningen mogelijk kunnen maken binnen de Europese markt. Wanneer de wet wordt aangenomen door het Italiaanse parlement zal het Digital Italy agentschap technische standaarden definiëren waarmee documenten met behulp van blockchain geverifieerd mogen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.120,58 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.008,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.046,61 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.066,39 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.077,40 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.098,67 Kopen
Laatste nieuws