Erik Juffermans Erik Juffermans
15/06/2023 13:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2023 13:25

‘Bitcoin burgemeester’ van Miami stelt zich kandidaat voor president

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Bitcoin burgemeeester' van Miami stelt zich kandidaat voor president

Foto: Felix Mizioznikov/Shutterstock

Francis Suarez, burgemeester van Miami, heeft aangegeven de strijd aan te gaan met Donald Trump als de Republikeinse kandidaat in de komende presidentsverkiezingen. Suarez, een uitgesproken crypto voorstander, staat ook wel bekend als de ‘Bitcoin Burgemeester’. Zo sprak hij eerder al de ambitie uit om Miami om te vormen tot een globale crypto hub.

Cryptoreus wil verdienen aan de bitcoin ETF hype, lanceert nieuwe tak
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

‘Bitcoin burgemeester’ for president

Suarez heeft zich officieel als presidentskandidaat beschikbaar gesteld bij de Federal Election Commission. Hij zal dus de strijd aangaan met onder andere Trump om de presidentskandidaat voor de Republikeinse partij te worden. 

De burgemeester van Miami is onderdeel van de groeiende groep Republikeinse crypto voorstanders in de Amerikaanse politiek. Neem bijvoorbeeld Ron DeSantis, collega van Suarez en gouverneur van Florida. Ook hij is groot crypto voorstander en heeft zich beschikbaar gesteld voor de komende presidentsverkiezing.

Volgens DeSantis is de komende presidentsverkiezing van Amerika van groot belang voor de toekomst van crypto en bitcoin (BTC). Nog vier jaar onder president Joe Biden zou desastreus zijn voor crypto, meent hij. In een gesprek met Elon Musk op Twitter lichtte hij deze mening toe. 

“Het huidige regime is duidelijk tegen bitcoin. Als dit nog vier jaar doorgaat zullen ze [crypto] doodmaken.”

Republikeinen willen crypto redden?

De Amerikaanse overheid lijkt momenteel vooral tegen de crypto industrie te werken. Het ziet er naar uit dat Amerikaanse toezichthouders vrij spel hebben om crypto de grond in te trappen. De politieke reactie die we momenteel zien is voornamelijk afkomstig uit het Republikeinse kamp.

Eerder deze week werd zelfs bekend dat twee Republikeinse congresleden een eind willen maken aan het schrikbewind van de Securities and Exchange Commission (SEC). In een wetsvoorstel geven ze aan de SEC te willen herstructureren door diens voorzitter, Gary Gensler, op straat te zetten.

Niet alleen DeSantis en Suarez spraken overigens hun steun uit voor crypto. Kandidaten Vivek Ramaswamy en Robert F. Kennedy, neefje van, zijn ook uitgesproken pro-crypto.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie