Roy van Krieken Roy van Krieken
22/11/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2021 19:15

‘Bitcoin is geen manie en crypto kan wereld veranderen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is geen manie en crypto kan wereld veranderen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) en crypto adoptie gaat als een speer in Australië. Zelfs de regering van het land is bij vlagen lovend over de innovatieve wereld van crypto en blockchain technologie. Dit keer spreekt de Minister van Financiën van het land, Jane Hume, zich bijzonder positief uit over de grootste cryptocurrency

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Jane Hume over BTC

Volgens Hume zijn digitale activa zoals bitcoin veel meer dan een tijdelijke populaire trend. Zij stelt dat crypto en blockchain de potentie hebben om in de toekomst de wereld te veranderen. Volgens haar zou Australië dan ook een actieve rol moeten aannemen in de alsmaar vorderende adoptie van crypto in de wereld.

Onlangs haalde Hume in in een interview met het Australian Financial Review hard uit naar een parlementslid die bitcoin bestempelde als niets meer dan een manie. In het interview legt zij uit waarom ze het oneens is met een dergelijke uitspraak.

“Als een industrie, en als een regering, moeten we erkennen dat dit geen manie is.”

Hume gelooft dat de regering de kwestie van cryptocurrencies voorzichtig moet benaderen, maar niet angstig. Daarom is het belangrijk volgens haar dat er wordt ingezien dat bitcoin veel meer is dan enkel een populaire rage.

Vooral de decentralized finance (DeFi) sector heeft volgens minister Hume grote potentie. Om die reden zou het een grote fout zijn om niet de wereld van crypto en DeFi te omarmen, zo stelt Hume. 

“Australië mag niet achterblijven door een angst voor het onbekende.”

Advertentie

Crypto adoptie

Deze uitspraken van de Minister van Financiën van Australië  over bitcoin zijn slechts het laatste voorbeeld van een langere trend. Het lijkt er op de regering van het land steeds meer overtuigd raakt van de mogelijkheden van de crypto industrie.

Onlangs werd er nog een overheidsrapport vrijgegeven waarin werd gesteld dat een groot deel van de bevolking van Australië erg geinteresseerd was in cryptocurrencies. Daarnaast gaf dit rapport een inzicht in de mogelijkheden van crypto adoptie voor Australië.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie