Roy van Krieken Roy van Krieken
13/12/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 18:11

Bloomberg verwacht omarming crypto VS en bitcoin naar $100k

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bloomberg verwacht omarming crypto in VS en bitcoin naar $100k

Foto: Primakov/Shutterstock

De laatste tijd wordt de toekomst van de crypto industrie veelvuldig besproken door Amerikaanse wetgevers en regulatoren. Het is duidelijk dat deze instanties zich zo snel mogelijk willen buigen over een uniform stelsel van regulatie. Bloomberg ziet de toekomst rooskleurig in voor de crypto industrie in het land. 

Banknetwerk SWIFT test met succes digitale valuta van centrale banken
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Bloomberg

Volgens een rapport van Bloomberg Intelligence zullen de Verenigde Staten in het komende jaar de crypto industrie volledig omarmen. Ja, er zal een stelsel van regulatie geïntroduceerd moeten worden, maar deze regelgeving zal ter ondersteuning zijn van de nieuwe sector en zal niet als doel hebben om de crypto sector te onderdrukken.

In dit Global Cryptocurrencies: 2022 Outlook rapport wordt ook gesteld dat deze koers wordt ingeslagen om China een stap voor te blijven. Uiteraard stond dit jaar onder meer in het teken van het totale verbod op crypto mining en handelen in China.

Vooral de opkomst van de non-fungible token (NFT) sector in combinatie met behoorlijk positieve prijsvoorspellingen zullen ervoor zorgen dat de crypto industrie in de Verenigde Staten in een stroomversnelling qua adoptie zal geraken.

Mogelijk komt dit ook na afloop van een serieuze prijs impuls van de koersen van zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH). Het rapport van Bloomberg acht de kans aanwezig dat deze cryptocurrencies enorm zullen stijgen doordat traditionele investeringsproducten wellicht niet het gewenste rendement zullen laten zien.

Bitcoin $100.000

Volgens het rapport is het ook onmiskenbaar dat de grootste cryptocurrency, bitcoin, onderweg is om het beste oppotmiddel, of store of value, te worden. In het rapport wordt gesteld dat het erg waarschijnlijk is dat bitcoin verder zal stijgen indien de aandelenmarkt onderuit zakt.

Om die reden wordt er ook voorzichtig een bitcoin koers van $100.000 in de nabije toekomst voorspeld. Naarmate de adoptie van bitcoin gestaag blijft vorderen zal er steeds meer vraag naar de cryptocurrency komen, terwijl het aanbod min of meer gelijk blijft. In de basis zorgt dit voor een opwaartse koersbeweging.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie