Erik Juffermans Erik Juffermans
26/10/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 16:00

Britten stemmen voor om crypto als financieel instrument te erkennen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britten stemmen voor om crypto als financieel instrument te erkennen

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Na het aftreden van Liz Truss heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuwe prime minister; de crypto vriendelijke Rishi Sunak. De nieuwe premier gaf al vaker openlijk aan pro-crypto te zijn en dat is meteen te merken. Het lagerhuis in de Britse regering stemde in het voordeel van de officiële herkenning van crypto als betaalmiddel en financieel instrument.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Pro-crypto

Sunak was al eerder actief als minister van financiën, en zette zich toen al in om het Verenigd Koninkrijk om te vormen tot een crypto hub. Nu Sumak de hoogste positie in de Britse regering heeft ingenomen, lijken die ambities nog sneller verwezenlijkt te worden. The House of Commons, het Britse lagerhuis, kwam op dinsdag bij elkaar om te stemmen over de post-brexit financiële strategie die nog altijd op losse pootjes staat.

Een van de wetsvoorstellen ging over het includeren van cryptocurrencies als gereguleerd financieel instrument. De focus ligt hierbij vooral op stablecoins die gebruikt kunnen worden voor betaaldiensten. Het lagerhuis stemde in het voordeel van het ingediende wetsvoorstel.

“De essentie is dat we crypto behandelen net zoals andere financiële middelen, en dat we beginnen met het reguleren ervan.”

Een frisse wind

De Britse crypto industrie reageert verheugd op de aanstelling van Sunak als prime minister. Wettelijke herkenning komt de crypto sector volgens hen ten goede. Het kan echter nog wel even duren voordat de geaccepteerde wetsvoorstellen ook echt in werking treden. Eerst zal het zogenaamde House of Lords het wetsvoorstel behandelen. Daarna gaat het naar het Upper House of Parliament, en tot slot moet de gloednieuwe King Charles zijn krabbel er nog onder zetten.

Het is hoe dan ook duidelijk dat met de aanstelling van Rishi Sunak een frisse wind over Downing Street waait. Hij heeft herhaaldelijk aangegeven de waarde van crypto te herkennen. Ook wil hij het Verenigd Koninkrijk omvormen tot een Europese crypto-hub. Deze ambities lijken dus met de laatste ontwikkelingen in het Britse lagerhuis meteen tot leven te komen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie