canadese_belastingdienst_doet_onderzoek_naar_cryptocurrency_investeringen

Canadese belastingdienst doet onderzoek naar cryptocurrency-investeringen

7

De Canadese belastingdienst (the Canada Revenue Agency, of CRA), is naar verluidt begonnen met een groot onderzoek. Het overheidsorgaan voert audits uit bij cryptocurrency-investeerders die vorig jaar in crypto hebben geïnvesteerd. Dit doet het agentschap aan de hand van een enorme vragenlijst waarin 54 vragen worden gesteld over crypto-gerelateerde activiteiten.

Al sinds 2013 moeten Canadezen belasting betalen over hun crypto-inkomsten. In de daaropvolgende jaren zei het agentschap dat het “bij wil blijven met de wereldwijde technologische ontwikkelingen”, en richtte daarop een speciale cryptocurrency-eenheid op. Het agentschap zei daar toen het volgende over:

Deze eenheid heeft het vermogen van de CRA vergroot om naleving te controleren en af te dwingen op gebieden met nieuwe risico’s, waaronder de cryptocurrency-markt. Er zijn momenteel meer dan 60 actieve audits gerelateerd aan cryptocurrency.

Crypto-handelaren worden naar verluidt gevraagd of ze het afgelopen jaar crypto hebben gekocht via ShapeShift of Changelly. Dit zijn cryptocurrency exchanges waarop traders vrijwel anoniem cryptocurrency kunnen kopen. Mocht een crypto-investeerder geen crypto op deze platforms hebben gekocht, dan vraagt de CRA waar ze dan wel crypto hebben gekocht.

Investeerders worden daarnaast gevraagd om alle public cryptocurrency keys op te geven van de wallets waarin zij cryptocurrency bewaren. Ook moeten ze mining-inkomsten en deelnames aan Initial Coin Offerings (ICO’s) opgeven.

De CRA hoopt door meer duidelijkheid te krijgen over nieuwe bedrijfsmodellen en platforms, beter op de hoogte te kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo zei de CRA in een verklaring:

De verhoogde inspanningen van de CRA in deze industrie vloeien rechtstreeks voort uit de bredere Underground Economy Strategy, waarin we worden opgedragen platforms en nieuwe bedrijfsmodellen te volgen, met speciale aandacht voor de deeleconomie en digitale valuta.

De CRA zet dus alles op alles om crypto-investeerders eraan te herinneren dat ook zij belasting moeten betalen. In veel landen is het vaak nog vaag over welke transacties nou precies belasting betaald dient te worden. Langzaamaan komen grote accountancy bedrijven nu echter met belastingtools.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.481,02 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.386,09 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.403,86 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.458,88 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.363,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.460,20 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.567,83 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.424,19 Kopen
Laatste nieuws