Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Canadese centrale bank ziet grote risico’s in centrale bank cryptocurrencies

Nadat de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week hun rapport publiceerde over CBDC’s waarin de bank zich redelijk positief uitte, was het nu de beurt aan de Canadese Centrale Bank (CCB) om hun bevindingen publiekelijk te delen. Zij zijn echter wat terughoudender wanneer het aankomt op de anonimiteit bij het gebruik van een CBDC.

Een anonieme, op tokens gebaseerde digitale valuta van de centrale bank (CBDC) zou namelijk bijzondere veiligheidsrisico’s opleveren, waarbij deze vooral voortkomen uit zaken zoals uit hoe men hun saldo zal opslaan, hoe CBDC zal worden gebruikt voor transacties en hoe verschillende diensten zoals e-wallets, crypto exchanges en banken gaan concurreren om gebruikers aan te trekken.

 “Om ervoor te zorgen dat CBDC een veilig en efficiënt betaalmiddel is, moet de bank zorgvuldig overwegen hoe dit zal worden gebruikt, en welke externe effecten hieruit zullen voortvloeien.”

- Advertentie -

De CCB maakt zich in het algeheel dus behoorlijk zorgen over de veiligheid en richt zich daar voornamelijk op in dit rapport. Het stelt dat het onwaarschijnlijk is dat gebruikers de potentiële verliezen volledig zullen dragen, waardoor het ook onwaarschijnlijk is dat ze voldoende voorzorgsmaatregelen zullen nemen. Ook onderlinge competitie tussen de verschillende diensten zal risico’s met zich meebrengen, waarbij veiligheid wordt genegeerd om competitiever te zijn.

 “Het ontwerpen van een CBDC die universeel toegankelijk is maar alleen bij erkende tussenpersonen kan worden bewaard, is een technologische uitdaging die moet worden onderzocht.”

De zorgen zijn terecht, want als het er op aankomt zijn het vooral de Canadezen die eigenlijk niet zo veel van financiën snappen degenen zijn die Bitcoin (BTC) kopen. Zal het lanceren van de CBDC enig effect hebben op deze cijfers? Prof. Steve Hanke gebruikte het moment in ieder geval om nog eens hard uit te halen naar het digitale goud.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.268,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.069,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.101,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.130,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.161,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.268,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.069,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.101,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.130,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.161,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...