Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) is voor sukkels, stelt Prof. Steve Hanke op basis van onderzoek Canadese bank

Prof. Steve Hanke, een beruchte bitcoin (BTC) criticus en econoom bij de John Hopkins University, haalt weer eens uit naar de grootste cryptocurrency op de markt. In een Twitterbericht op 5 oktober verwijst hij naar een recent artikel van de American Institute for Economic Research (AIER).

- Advertentie -

In het artikel van John Paul Koning wordt verwezen naar een recent onderzoek van de Bank of Canada. In dat onderzoek beweert de bank dat 4% van ondervraagden, die een hoge mate van financial literacy, of financiële kennis hebben, bitcoin bezitten. Terwijl dit op 8% uitkwam voor ondervraagden met een lage mate van financiële kennis.

In andere woorden: volgens het onderzoek is de kans twee keer zo groot dat men bitcoin bezit als men weinig financiële kennis heeft. Alle reden dus voor de professor om maar weer eens uit te halen naar bitcoin. Hij citeert een bekende uitspraak van de Amerikaanse showman P.T. Barnum:

Dit bewijst het oude gezegde dat er elke minuut een sukkel wordt geboren.

Dat valt natuurlijk niet bij iedereen goed in de smaak. Mensen schrijven in antwoord dat bitcoin juist de best presterende asset op de markt is het afgelopen decennium, dat het aanbod gelimiteerd is en de prijs dus ongevoelig voor inflatie is, en dat hij zich af moet vragen wie het onderzoek heeft uitgevoerd en waarom.

Tevens stelde hij onlangs nog voor om bitcoin te koppelen aan goud, wat wellicht aanduidt dat hij zelf de cryptocurrency niet begrijpt. Hanke reageert natuurlijk nergens op. In plaats daarvan blijft hij maar massaal berichten plaatsen die onder andere coronamaatregelen bekritiseren en dictaturen verheerlijken. Een “propagandamachine voor de rijke klasse” wordt hij dan ook genoemd.

De Royal Bank of Canada, de grootste bank van het land, overweegt daarentegen om een cryptocurrency-exchange te openen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.602,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.638,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.669,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.673,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.698,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.602,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.638,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.669,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.673,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.698,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...