Canada’s grootste bank opent wellicht eigen cryptocurrency-exchange

De Royal Bank of Canada (RBC), de grootste bank van Canada, wordt wellicht de eerste bank in het land die een cryptocurency-exchange gaat lanceren. Dat meldt de economisch nieuwssite The Logic op 11 november.

- Advertentie -

Naar verluidt heeft de RBC vier aanvragen voor patenten ingediend waaruit blijkt dat de bank de mogelijkheid aan het onderzoeken is om een eigen cryptocurrency-exchange te lanceren. Het nieuwe platform zou zowel voor investeringen als klanten online en in winkels zijn.

Op het nieuwe handelsplatform zouden meerdere cryptocurrencies verhandeld kunnen worden waaronder bitcoin (BTC) en ether (ETH). Daarnaast zou de bank wellicht van plan zijn om klanten bankrekeningen te laten openen waar ze hun digitale valuta in kunnen opslaan.

De RBC is de grootste financiële institutie van Canada en heeft meer dan 16 miljoen klanten en 80.000 werknemers in dienst wereldwijd. In 2018 behaalde de bank $43 miljard aan omzet, $12 miljard winst en had het $1,3 biljoen in activa onder beheer.

Een grote bank die een exchange opent zou veel kunnen betekenen voor de adoptie van crypto. Het nieuws is extra opvallend omdat de RBC nog vorig jaar klanten verbood om bitcoin en andere altcoins met betaalpassen en creditcards te kopen.

Dat gezegd hebbende, de bank past zelf al een tijdje blockchain-technologie toe. Het heeft zelfs minimaal 27 blockchain-gerelateerde patenten in de afgelopen drie jaar aangevraagd.

- Advertentie -

Dat de RBC onderzoek doet heeft wellicht te maken met het debacle rondom QuadrigaCX. QuadrigaCX is een Canadese exchange die begin dit jaar failliet ging nadat bleek dat de eigenaar onder verdachte omstandigheden was overleden en als enige de toegang had tot de cold storage wallets van de exchange.

Eind vorige maand kreeg de Canadese investeringsfondsbeheerder 3iQ toestemming van de Ontario Securities Commission (OSC) om een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aan te gaan bieden op traditionele Canadese beurzen. Canada loopt hiermee voor op de Verenigde Staten waarvan de Securities and Exchange Commission (SEC) al meerdere dergelijke bitcoin-ETF aanvragen heeft afgekeurd.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.155,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.874,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.911,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.955,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.971,30 Kopen
Laatste nieuws

Deze bitcoin (BTC) en blockchain ondernemers staan dit jaar op “Forbes’...

0
Forbes heeft weer zijn bekende “Forbes’ 30 under 30” lijst gepubliceerd en deze keer staan 10 mensen uit de cryptocurrency en blockchain industrie op...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...