Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2019 18:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2019 18:25

Canada’s grootste bank opent wellicht eigen cryptocurrency-exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Canada’s grootste bank opent wellicht eigen cryptocurrency-exchange

De Royal Bank of Canada (RBC), de grootste bank van Canada, wordt wellicht de eerste bank in het land die een cryptocurency-exchange gaat lanceren. Dat meldt de economisch nieuwssite The Logic op 11 november.
Naar verluidt heeft de RBC vier aanvragen voor patenten ingediend waaruit blijkt dat de bank de mogelijkheid aan het onderzoeken is om een eigen cryptocurrency-exchange te lanceren. Het nieuwe platform zou zowel voor investeringen als klanten online en in winkels zijn.
Op het nieuwe handelsplatform zouden meerdere cryptocurrencies verhandeld kunnen worden waaronder bitcoin (BTC) en ether (ETH). Daarnaast zou de bank wellicht van plan zijn om klanten bankrekeningen te laten openen waar ze hun digitale valuta in kunnen opslaan.
De RBC is de grootste financiële institutie van Canada en heeft meer dan 16 miljoen klanten en 80.000 werknemers in dienst wereldwijd. In 2018 behaalde de bank $43 miljard aan omzet, $12 miljard winst en had het $1,3 biljoen in activa onder beheer.
Een grote bank die een exchange opent zou veel kunnen betekenen voor de adoptie van crypto. Het nieuws is extra opvallend omdat de RBC nog vorig jaar klanten verbood om bitcoin en andere altcoins met betaalpassen en creditcards te kopen.
Dat gezegd hebbende, de bank past zelf al een tijdje blockchain-technologie toe. Het heeft zelfs minimaal 27 blockchain-gerelateerde patenten in de afgelopen drie jaar aangevraagd.
Dat de RBC onderzoek doet heeft wellicht te maken met het debacle rondom QuadrigaCX. QuadrigaCX is een Canadese exchange die begin dit jaar failliet ging nadat bleek dat de eigenaar onder verdachte omstandigheden was overleden en als enige de toegang had tot de cold storage wallets van de exchange.
Eind vorige maand kreeg de Canadese investeringsfondsbeheerder 3iQ toestemming van de Ontario Securities Commission (OSC) om een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aan te gaan bieden op traditionele Canadese beurzen. Canada loopt hiermee voor op de Verenigde Staten waarvan de Securities and Exchange Commission (SEC) al meerdere dergelijke bitcoin-ETF aanvragen heeft afgekeurd.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie